Barnekreftforeningen sprer glede

Barnekreftforeningen sprer glede

Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen kommer til å være godt synlige på Femundløpet også i år. Sammen med kadetter fra Luftkrigsskolen vil de ha camp på Øra stadion, i tillegg til at de deltar på det meste som foregår i Femundløpet fra torsdag kveld til lørdag morgen. I fjor var de med på å sette et fint preg på Femundløpet, og det kommer de til å gjøre i år også.

Programmet for Barnekreftforeningen starter torsdag kveld, hvor de vil delta på åpningsseremonien i Bergstadens Ziir. Kirka kommer for anledningen til å være kledd i gullfarge, som er symbolfargen til Barnekreftforeningen. De vil være med i fakkeltoget fra kirka og til Nilsenhjørnet, hvor det blir utdeling av startnummer. Etterpå blir de med på pizzabuffeen sammen med kjørere og handlere, hvor de også kommer til å spandere kake for å markere den internasjonale Barnekreftdagen som er den 15. februar.

På fredagen skal vi være godt synlig i gata så og si hele dagen. Vi er til stede under starten av F600 og FJunior og har stand på plattingen. Klokka 1400 møter vi Luftkrigsskolen ute på campen, som er rigget på Litjmoen på Øra Stadion. Der skal vi ha lek og moro med kadettene, koke kakao og poppe popcorn på bålpanne. Så kommer alle til starten for F400 klokka 2000 i gata. Da regner jeg med at kadettene tar en runde ute blant publikum med bøsser, forteller Monica Engan fra Barnekreftforeningen.

I fjor hadde alle de voksne i Barnekreftforeningen godt synlige røde jakker, og i år kommer også alle barna som er med til å ha det.

Så langt så er vi ca. 40 personer. Jeg møtte de fleste under årsmøtet til Barnekreftforeningen nå i helga, og alle gleder seg stort og ser frem til ei flott helg sammen med Femundløpet, sier Monica Engan.

Siste punkt på programmet for Barnekreftforeningen er å være med på hundekjøring på Gjettjønna lørdag formiddag.