Deltakerinfo Femundløpet 2019 og NM åpen klasse

Nærmere 700 frivillige venter på dere!

Her finner du viktig informasjon om din deltakelse. Det aller meste av informasjon ligger på vår hjemmeside med program, løypebeskrivelse, veterinærinformasjon, regler m.m. Det er ditt ansvar at du er oppdatert på regelverk og annen informasjon. Vi ønsker deg velkommen til Røros! Oppdatering vil skje nærmere løpsstart.

Trysil nytt sjekkpunkt

Det gjøres endringer av traseen for alle klassene. Målet er en sportslig utvikling og at Femundløpet skal bli enda mer interessant for publikum og økonomisk bærekraftig.  Trysil tas inn som nytt sjekkpunkt for  F650 og målgang for F Junior. Orkelbogen tas inn som nytt sjekkpunkt for F450. Les egen sak om løypetraseene.

Femundløpet Inside

Resultatsystemet K2 og GPS- tracker blir liggende åpent tilgjengelig for alle.

På Femundløpet Inside vil dere få tilgang til live-sending fra start og målgang i tillegg til gps-tracking, videointervjuer og fortløpende oppdatering fra våre web-team.

Polaris ATV-er til best sammenlagt i klassene F450 og F650

Beste sammenlagte resultatet for Femundløpet 2018 og 2019 blir vinner av Polaris Sportsman 570 4×4. Premien gis i samarbeid med vår mangeårige samarbeidspartner Tynset Bil & MC AS.

Polaris Sportsman 570 4x4

Instagram og #femund4all

Vær med i konkurranse og vinn produkter fra vår samarbeidspartner Devold med å tagge bilder med #femund4all og #femundløpet

På Instagram kan alle som vil legge ut bilder fra Femundløpet med taggen #femund4all og #femundløpet.

Pålagt reklame på kjørerlue/hodeplagg

Vi viser til vårt reglement pkt. 3.7. Arrangøren kan pålegge deltakere å bære reklame på klær eller slede.
Hedmark fylkeskommune har i år gått inn med betydelig støtte til Femundløpet. I profileringsavtalen har de kjøpt profileringsplass på deltakers lueplagg. Logomerke utleveres ved registrering. Festes til luen med sikkerhetsnåler.

Kulturell åpningsseremoni

Vi gjentar suksesssen fra de to siste årene og inviterer alle deltakere, frivillige og andre til en enkel men stilfull kulturell åpning av Femundløpet og NM 2019 i Bergstadens Ziir (Røros kirke) torsdag 31.01. 2019 kl 18:30. Gratis inngang.

Registrering og sekretariat

All registrering skjer i sekretariatet onsdag og torsdag på Idrettsparken. Her vil det være mulighet for å kjøpe kart og engangslisens. Se programmet for åpningstider.

Hundeidentifikasjon / chips

Ved registrering på Røros må du levere en liste med chipnummer til alle hundene i spannet ditt. Denne skal leveres i sekretariatet ved registrering. Chipliste fylles gjerne ut hjemme og lastes ned her.

Dokumentasjon på pre-race veterinærsjekk

Som det framgår av reglene for 2019 og veterinærinformasjonen, er det krav om at pre-race veterinærsjekk skjer hos egen veterinær. Det må leveres dokumentasjon på at sjekk er gjennomført ved registrering. All nødvendig informasjon finner dere her.

Startlisens / forsikring

Alle norske kjørere må ha en gyldig ulykkes- og ansvarsforsikring for å starte løpet. Dersom du har en gyldig norsk startlisens, gjelder denne som forsikring. Du kan kjøpe engangslisens fra NHF når du sjekker inn på Røros. Vi anbefaler alle å ha reiseforsikring.

Kart for Femund Junior

Kart for traseén til Femundløpet Junior:

  • Femunden 1:100000
  • Osensjøen 1:50000
  • Engerdal 1:50000

Filer til nedlasting

Her finner du nedlastbare PDF-filer med chipliste for registrering av hunder i spannet og egenerklæring for reglement og obligatorisk utstyr for 2019.

Løpskafé

Idrettsparken hotells kafeteria vil være åpen for servering når sekretariatet og løpskontoret er åpent. Vi anbefaler alle å bruke Idrettsparken Hotell som vår løpskafé.

Starten

Alle klassene starter i Kjerkgata i Røros sentrum. Oppstalling blir i Bergmannsgata og på Malmplassen. Alle spann vil få hjelp av ATV og mannskaper i forbindelse med starten. Mer informasjon på kjørermøtene.

Løypa

Les løypeinformasjonen her. Traseen Drevsjø-Trysil vil bli oppdatert.

Målgang

F650 og F450 har målgang på Øra stadion ved Idrettsparken hotell. FJunior har målgang i Trysil.

Vei- og parkeringsavgift

Det er bomvei og parkeringsavgift til Søvollen og Orkelbogen. Sjekkpunkt Drevsjø har parkeringsavgift.

For å få billetten din til målfesten, må du levere inn alt materiell. Hvis du bryter løpet, leveres materiellet tilbake til nærmeste sjekkpunkt. Husk å levere tilbake materiellet. Ikke tilbakelevert materiell vil bli fakturert med kr. 5 000,-.

Viktige kontakter

Sekretariat, Åste Øverby
(+47) 936 58 246
sekretariat@femundlopet.no

Løpsleder, Rune Hesthammer
(+47) 416 64 763
r.h@rammen.no

Sjefsveterinær, Arild Jøssund
(+47) 952 14 880
arildvet@gmail.com

Løypesjef, Lars Ivar Eide
(+47) 909 20 262
trail@femundlopet.no

Bilder av målområdet og oppstillingsplan

Klikk på bildene for større visning eller last ned alle bilder i en Zip-fil her [1.3 MB].

Oppstillingsplan F600 og FJr (1)
Oppstillingsplan F600 og FJr (1)
Oppstillingsplan F600 og FJr (2)
Oppstillingsplan F600 og FJr (2)
Oppstillingsplan F400 (1)
Oppstillingsplan F400 (1)
Oppstillingsplan F400 (2)
Oppstillingsplan F400 (2)
Målområde trasè
Målområde trasè