Deltakerinfo Femundløpet 2018 og NM 8-spann

Nærmere 700 frivillige venter på dere!

Her finner du viktig informasjon om din deltakelse. Det aller meste av informasjon ligger på vår web-side www.femundlopet.no med program, løypebeskrivelse, veterinærinformasjon, regler m.m. Det er ditt ansvar at du er oppdatert på regelverk og annen informasjon. Vi ønsker deg velkommen til Røros!

Polaris ATV-er til best sammenlagt i klassene F400 og F600

Beste sammenlagte resultatet for Femundløpet 2018 og 2019 blir vinner av Polaris Sportsman 570 4×4. Premien gis i samarbeid med vår mangeårige samarbeidspartner Tynset Bil & MC AS.

Polaris Sportsman 570 4x4

Femundløpet Inside

Femundløpet tar sats inn i framtiden! I fjor fikk hele Norge se hvor fantastisk Femundløpet er gjennom satsingen vi gjorde med TV2. Femundløpet har ingen ønsker om å ta et steg tilbake, og har bestemt seg for å fylle tomrommet etter Tv-sendingene selv med eget live-senter – Femundløpet Inside. Vi har i høst bygd opp en helt ny digital plattform for å formidle Femundløpet 2018.

Resultatsystemet K2 blir som tidligere år liggende åpent tilgjengelig for alle.

På Femundløpet Inside vil dere få tilgang til live-sending fra start og målgang i tillegg til gps-tracking, vårt nyutviklede resultatsystem, videointervjuer og fortløpende oppdatering fra vårt web-team. Web-teamet består av Sjur Åsgård, Marit Beate Kasin, Christine Karijord, Thomas Werner, Morten Haugseggen og Eirik Bækken. Frontal Media AS drifter Femundløpet Inside.

Femundløpet Inside er en betalingstjeneste. For kr. 99,- får publikum tilgang til alt som legges ut før og under løpet i 2018. Vi oppfordrer deltakere til å anbefale Femundløpet Inside og kjøpe seg tilgang på denne siden.

Instagram og #femund4all

Vær med i konkurranse og vinn produkter fra vår samarbeidspartner Devold med å tagge bilder med #femund4all og #femundløpet2018

En del av Femund Inside er begrepet Femund4All. Målet er å gjøre Femundløpet tilgjengelig for alle. I det ligger både ren underholdning som i Femund Inside, men også deltagelse i opplevelser. I år blir det hundekjøring på Gjettjønna som er Femund4All, men målet er at begrepet skal kunne romme og tilby mye mer i årene framover.

På Instagram kan alle som vil legge ut flotte bilder fra Femundløpet med taggen #femund4all og #femundløpet2018. En del dyktige lokale hobbyfotografer har allerede meldt seg for å bidra. Fra 7-14 februar blir det hver dag kåret dagens bilde blant de som bruker #femund4all. Vinnerne vil få premier fra vår gode samarbeidspartner Devold of Norway.

Pålagt reklame på kjørerlue/hodeplagg

Vi viser til vårt reglement pkt. 3.7. Arrangøren kan pålegge deltakere å bære reklame på klær eller slede.
Hedmark fylkeskommune har i år gått inn med betydelig støtte til Femundløpet. I profileringsavtalen har de kjøpt profileringsplass på deltakers lueplagg. Logomerke utleveres ved registrering. Festes til luen med sikkerhetsnåler.

Kulturell åpningsseremoni

Vi gjentar suksesssen fra 2017 og inviterer alle deltakere, frivillige og andre til en enkel men stilfull kulturell åpning av Femundløpet og NM 2018 i Bergstadens Ziir (Røros kirke) torsdag 08.02. 2018 kl 18:30. Gratis inngang. Vi går deretter samlet bak Barnekreftforeningen og Medvandrene ned Kjerkgata til parken på Nilsenhjørnet hvor NM-klassen får utdelt startnummer.

Registrering og sekretariat

All registrering skjer i sekretariatet onsdag og torsdag på Verket Røros. Her vil det være mulighet for å kjøpe kart og engangslisens. Løpskontoret åpnes på Idrettsparken Hotell fredag. Se programmet for åpningstider.

Det blir salg av billetter til åpning og avslutningsarrangementer i sekretariatet. For kjørerne er dette inkludert i prisen og vil bli delt ut ved registrering. For handlere og andre må billetter kjøpes hos Bergstadens Hotel. Pris for pizzabuffet etter åpningsseremoni torsdag 08.02. kr. 135,- og middag etter premieseremoni tirsdag 13.02. kr. 400,-.

Hundeidentifikasjon / chips

Ved registrering på Røros må du levere en liste med chipnummer til alle hundene i spannet ditt. Denne skal leveres i sekretariatet ved registrering. Chipliste fylles gjerne ut hjemme og lastes ned her.

Dokumentasjon på pre-race veterinærsjekk

Som det framgår av reglene for 2018 og veterinærinformasjonen, er det krav om at pre-race veterinærsjekk skjer hos egen veterinær. Det må leveres dokumentasjon på at sjekk er gjennomført ved registrering. All nødvendig informasjon finner dere her.

Startlisens / forsikring

Alle norske kjørere må ha en gyldig ulykkes- og ansvarsforsikring for å starte løpet. Dersom du har en gyldig norsk startlisens, gjelder denne som forsikring. Du kan kjøpe engangslisens fra NHF når du sjekker inn på Røros. Vi anbefaler alle å ha reiseforsikring.

Filer til nedlasting

Her finner du nedlastbare PDF-filer med chipliste for registrering av hunder i spannet og egenerklæring for reglement og obligatorisk utstyr for 2018.

Løpskafé

Verket Røros og Idrettsparken hotells kafeteria vil være åpen for servering når sekretariatet og løpskontoret er åpent. Vi anbefaler alle å bruke Idrettsparken Hotell som vår løpskafé.

Starten

Alle klassene starter i Kjerkgata i Røros sentrum. Oppstalling blir i Bergmannsgata og på Malmplassen. Alle spann vil få hjelp av ATV og mannskaper i forbindelse med starten. Mer informasjon på kjørermøtene.

Løypa

Løypa er lik som for 2017, med unntak for F600 mellom Orkelbogen – Grimsbu t/r som vil følge opprinnelige planlagte trase fra 2015. Distansen økes begge veier med 15 km. Les løypeinformasjonen her.

Målgang

Alle klassene har målgang på Øra stadion ved Idrettsparken hotell.

Vei- og parkeringsavgift

Det er bomvei og parkeringsavgift til Søvollen og Orkelbogen. Sjekkpunkt Drevsjø har parkeringsavgift.

For å få billetten din til målfesten, må du levere inn alt materiell. Hvis du bryter løpet, leveres materiellet tilbake til nærmeste sjekkpunkt. Husk å levere tilbake materiellet. Ikke tilbakelevert materiell vil bli fakturert med kr. 5 000,-.

Viktige kontakter

Sekretariat, Åste Øverby
(+47) 936 58 246
sekretariat@femundlopet.no

Løpsleder, Roger Leegaard
(+47) 992 29 054
lleegaar@gmail.com

Sjefsveterinær, Arild Jøssund
(+47) 952 14 880
arildvet@gmail.com

Løypesjef, Lars Ivar Eide
(+47) 909 20 262
trail@femundlopet.no

Bilder av målområdet og oppstillingsplan

Klikk på bildene for større visning eller last ned alle bilder i en Zip-fil her [1.3 MB].

Oppstillingsplan F600 og FJr (1)
Oppstillingsplan F600 og FJr (1)
Oppstillingsplan F600 og FJr (2)
Oppstillingsplan F600 og FJr (2)
Oppstillingsplan F400 (1)
Oppstillingsplan F400 (1)
Oppstillingsplan F400 (2)
Oppstillingsplan F400 (2)
Målområde trasè
Målområde trasè
[style~="color:"]
[style~="color:"]