Det beste er hundeneInside video 

Det beste er hundeneInside video 

Mari Sethne Elgaaen

Mari Sethne Elgaaen, bosatt i Galåen, 10 minutter utenfor Røros sentrum, begynte med hundekjøring allerede som 13-åring. I dag er hun 17 år og starter om ikke lenge i sitt andre Femundløpet Junior.

Av Morten Haugseggen

Jeg var med på noen småturer sammen med Ella Kjøsnes. Da ble jeg påvirket av henne og startet med hundekjøring selv, forteller Sethne Elgaaen.

Ella Kjøsnes var forøvrig eneste deltaker som kom i mål under Femundløpet 2015, før Ole satte en stopper for hele løpet. Sethne Elgaaen har altså fått god matching. I dag kjører hun hundene til Åsmund Snortheim, hvis kennel ligger på Glåmos. Oppkjøringa før Femundløpet har vært litt variert.

Jeg har kjørt Gruvløpet og Gausdal tidligere i år. På Gausdal hadde jeg en del uflaks. Det ble floker med andre spann og problemer med ledere. På Gruvløpet gikk hundene kjempebra. Ellers har oppkjøringa tatt veldig mye tid, samtidig som det har vært artig. Det har krevd en del av meg, sier Sethne Elgaaen.

Hun forteller at målet for årets løp er å fullføre med alle hundene og gi dem en god opplevelse. Det er tydelig at hundekjøring ikke handler om resultatjag og pallplasseringer.

Det beste med hundekjøring er å være ute med hundene. Det er veldig koselig og kjempeartig, sier Sethne Elgaaen.