– Et utstillingsvindu mot Fjellregionen

– Et utstillingsvindu mot Fjellregionen

Kommunikasjons- og digitaliseringssjef Endre Hjelseth i Hedmark Fylkeskommune

RØROS: Hedmark fylkeskommune har i flere år vært en viktig bidragsyter til Femundløpet. Det handler om mer enn arrangementsstøtte og penger i kassa.

– Det er flere årsaker til at fylkeskommunen er så opptatt av Femundløpet som vi er og har vært. For det første handler det om å skape noe i Fjellregionen som fungerer som et godt utstillingsvindu. I tillegg er det selvsagt viktig å understøtte arrangementet og sørge for at Femundløpet har økonomiske muskler til å ta ut potensialet som ligger der både kortsiktig og over tid, sier kommunikasjons- og digitaliseringssjef Endre Hjelseth.

 

Oppmerksomhet

Primært er målet å profilere regionen, men Hjelseth sier fylkeskommunen også har et klart samfunnsoppdrag i å få rettet øynene mot Fjellregionen.

– Vi ønsker å være med på å skape oppmerksomhet både internasjonalt og nasjonalt, også utover hundesporten og selve løpet. Femundløpet er et utmerket vindu inn i Fjellregionen. Det er vanskelig å måle effekten direkte og på kort sikt, men vårt mål er å være med på å skape attraktivitet over tid. Det er viktig både for de som er bosatt i regionen, de som vil feriere her og de som ønsker å etablere næring og investere i regionen, understreker Hjelseth.