F 600 – Kongen av Femund leder an til TufsingdalenInside video 

F 600 – Kongen av Femund leder an til TufsingdalenInside video 

Robert Sørlie hadde en dramatisk velt i den berømte svingen øverst i Kirkegata på vei ut fra sentrum av Røros i formiddag. Se videointervju med Sørlie, Nina W. Vollen, Kristoffer Halvorsen og Hans Petter Haugen.

Foto: Alexander Galak

Jeg har aldri vært mjuk og når jeg nå er seksti så datt jeg som en tomsekk, du kan tenke deg men det gikk nå bra, forteller Sørlie.

Men det ser ikke ut til å ha dempa kjørelysten til den gamle sølvreven. Han ledet an inn til Tufsingdal for en drøy halvtime siden.

Det var litt ruskevær, sier løpsveteranen Robert Sørlie om første etappe, som sier han skal hvile i drøye tre timer på sjekkpunktet.

Jager bak

Nina W. Vollen var fjerde spann inn. Hun har også kjørt raskt på sitt første lange Femundløp. Hun ble i fjor nummer to på F 400.

Turen over var veldig gøy, smiler rookien, som ikke ønsker å avsløre strategien videre. Gi dem en god hvile, så får vi se, men jeg er kjempestolt over hundene, forteller Vollen videre.

Bra løype

Løypa var egentlig bra, men det var et parti der det blåste mye. Det var ei brøytestikke som satte seg fast i linesettet og den ene baklina surra seg fast, forteller Halvorsen.

Det er mye adrenalin ute og går når spannene kommer inn til første sjekkpunkt, hverken hunder eller kjørere er spesielt slitne, og vil aller helst komme seg videre så fort som mulig. Men likevel er kunsten å ha is i magen. Det er langt igjen.