Fanger magien på bilder

Fanger magien på bilder

Løpsfotografer fra Latvia. Foto: Sjur Åsgård

Alexander Galak fra Lativa har levert fantastiske bilder til Femundløpet de siste fire årene, i fjor var også kjæresten Dace Znotina med. Paret har forelska seg i den norske vinteren og naturen. Sammen fanger de essensen i hva Femundløpet og hundekjøring virkelig dreier seg om. De er klare for vinterens løp.

Når de ankom Røros mandag hadde de med en gave til Femundløpet som de overrakte daglig leder Jona Anders Kokkvoll. En samling av de beste bildene de tok på Femundløpet i fjor, med en personlig hilsen og en takk. «Takk for at dere tenner en slik eventyrlysten ild i alle, og for at dere lar oss være en del av det».

Fotograferingen er en hobby, men de bruker mye tid på det. Det er en viktig del av livet for paret. De ble utfordret til å plukke ut to favoritt-bilder hver blant dem de tok på Femundløpet i fjor. Bilder som de mener forteller en historie om Femundløpet.

Dace Znotina

Ella Kjøsnes. Foto: Dace Znotina

Bilde viser Ella Kjøsnes etter innkomst på Femund Junior.

Bildet viser så godt den kjærligheten som Ella har til hunden sin, mener Dace Znotina.

Orkelbogen. Foto: Dace Znotina

Bilde viser et spann som kommer inn til sjekkpunkt Orkelbogen på kvelden.

For meg er det som om det kommer en magisk ånd fra villmarka og mørket. Først ser vi bare ei lykt, som blir større og større. Så ser vi detaljene og hundene som kommer til syne, som et mirakel fra natta, forteller Znotina.

Alexander Galak

Tufsingdalen. Foto:Alexander Galak

Bildet er fra Tufsingdalen.

Et svart hvitt bilde. Ingen bakgrunn. Overalt er det aktivitet og deltagere som forbereder seg. Hunden på bildet er klar, den sitter og ser rundt seg og følger med på kjøreren. Ingen farger, bare kontraster, sier Alexander Galak.

Vinner av beste hundestell. Foto: Alexander Galak

Bilde fra premieseremonien. Aleksandra Torgersen som vant Golden Harness, pris for beste hundestell.

Gledestårer. Hun får uttelling for den harde jobben hun har gjort. Mye følelser hos kjøreren, men også hos meg som fotograf. Det å ta et godt fotografi handler om å få det du føler inn i bildet, forteller Galak.

Del dine bilder fra Femundløpet

Vi kårer dagens bilde fra onsdag 7. februar til 14. februar. Vinnerne får flotte premier fra Devold.