Fokusert Westlie klar for siste etappeInside Video 

Fokusert Westlie klar for siste etappeInside Video 

Fredrik Westlie fra Enebakk var fokusert og rolig da han forberedte seg på avreise fra Tolga. Han kommer til å bli jaget over fjellet av tre heltente spann, nemlig Sivert Kjøsnes, Ola Brennodden Sunde og Ronny Grønn. Disse startet drøye tjue minutter bak.

Westlie har kennel sammen med samboer Aleksandra Torgersen. En liten kennel med noen egne hunder og noen unghunder på opptrening for Femundløpsveteranen Robert Sørlie. De har trent 12 hunder i vinter, og satser mot løpskjøring i begrensa klasse med inntil åtte hunder i spannet.

Det er et faktum at konkurrentene i teten i årets Femundløp 400 i hovedsak er fra store kenneler som har de lengste klassene, gjerne Finnmarksløpets 1200 kilometer som hovedmål for sesongen.

Suveren lederhund

Fire av hundene på spannet ut fra Tolga var samboerparets egne. Superlederen Astro på 7,5 år og tre søsken på 3,5 år som Astro også er far til. Et premiss for å være med i medaljestriden på Femund 400 er gode ledere. Aleksandra Torgersen vet hva Astro er god for.

– Det var han som vant prisen for Femundløpets beste leder i fjor, jeg vet hva han er god for, sier Aleksandra Torgersen, som har gode minner fra løpet hvor hun endte på en tredjeplass.

Astro ligger rolig i snøen foran startstreken ved sjekkpunkt Tolga, han kniper sammen øynene mot dagslyset og ser tilsynelatende ikke ut til å ha det travelt med å forlate sjekkpunktet.

Målbevisst satsning

Når Westlie spør om hundene er klare, etterfulgt av en kommando om å starte, reiser Astro seg tvert og legger seg framover i selen. Han vet godt hvor sporet mot mål går. Westlie selv strammer reima om skistaven han har i hånda. Han har ikke tenkt å stå passiv på meiene inn mot mål.

Fredrik har trent hardt selv også fram mot dette løpet. Vi begynte å trene sammen i høst, og Fredrik har gått ned femten kilo. Han viste allerede i høst at han kom til å konkurrere mot lette og spreke gutter og jenter, og ville komme i form, smiler samboer og teamvenn Aleksandra Torgersen.

Jeg tar det rolig ut fra sjekkpunktet til hundene har blitt varme, så blir det jobbing inn mot mål, forteller Westlie før han løfter ankeret og setter kurs mot mål.