Det er godt å få god “handler-omsorg”Inside 

Det er godt å få god “handler-omsorg”Inside 

Foto: Christine Karijord

Å ha en handler som skjønner sporten hundekjøring, som har erfaring selv – også fra norgestoppen i flere langdistandeløp er godt for førstegangskjører Emma Lockhart fra Geilo.

Av Christine Karijord

Det er trygt å ha med seg Hilde Askildt, hun har erfaring, kan logistikken og tar pep-talks med meg, smiler Lockhart.

En god handler er både en kjærlig mamma, en streng pappa og ikke minst en som skjønner hva det å stå i timevis bak på sleden betyr for kropp og sjel.

Nå har jeg fått streng beskjed om å legge meg, ler Lockhart.

Erfaring som kjører

Askildt har kjørt mange langdistanseløp, vet hva sporten handler om og hva en kjører behøver.

Jeg tenker på dette som en jobb, jeg har erfaring som kjører og vet det er viktig med overordnet omsorg, sier Askildt.

Hun mener det ikke er så viktig å snakke om hvordan hundene gikk, andre hundekjørere eller hvor man ligger på resultatlista. Det handler om å kjøre sitt eget løp, gjøre det beste man kan ut i fra situasjonen man er i, og at alle etappene er et «miniløp» i seg selv.

Det viktige er å ta vare på hundekjøreren, gi så mye omsorg som mulig slik at hun evner å ta godt vare på hundene. Det er de dette handler om til syvende og sist. Og for meg er det fint å kunne støtte Emma med min erfaring, sier hun.

Lockhart gjør seg klar. Det strenge beskjeden om å hvile er gjeldende.

Har du dunjakka? Så du ikke er kald når jeg vekker deg? Så kommer jeg ned med buksa di – ha på deg de skoene, sier Askildt.