Hvem tar kongepokalen?

Hvem tar kongepokalen?

Thomas Wærner holder avstand til Robert Sørlie og Lars Monsen holder fortsatt grep om pallen og 3.plass. Spillet mellom de to første er i gang, hvem hviler hvor?

Tar begge den siste obligatoriske på Orkelbogen, eller kjører en av de videre til Tolga, spør Amund Kokkvoll på sine websider søndag ettermiddag.
Og hva med Monsen, kan han ta igjen de to han har foran seg? Orkelbogen blir et avgjørende sjekkpunkt for hvem som blir norgesmester og mottar kongepokalen. Petter Karlsson, Ronny Wingren, Amund Kokkvoll, Barbara Inauen og Niklas Rogne er på vei etter Monsen, og jakter også pallplass.

Både Robert Sørlie og Thomas Wærner har mottatt kongepokalen tidligere, i henholdsvis 1993 og 2001.

H.M.Kongens Pokal skal alltid være den høyest rangerende premie i norgesmesterskapet. Idretten vil ikke tillate at H.M.Kongens Pokal deles ut i norgesmesterskap med dårlig kvalitet og kvantitet. Det er særforbundenes ansvar å sørge for at dette ikke skjer. Det må delta minst 15 utøvere i individuelle øvelser for at et NM skal være berettiget til en Kongepokal. Dersom det er mer enn en vinner i den konkurransen der H.M.Kongens Pokal er satt opp, deles denne ikke ut.

Pokalen konkurreres om av de aktuelle personer i et senere løp samme sesong. Styret i NHF fastsetter, etter innstilling fra TK hvilket nytt løp som skal være avgjørende for å kåre vinneren av H.M.Kongens Pokal. H.M.Kongens Pokal settes opp annenhvert år i sledehundkjøring og nordisk stil med virkning fra 1994. Pokalen settes da opp i nordisk stil, i 1995 i sledekjøring, osv.

 

(Kilder: amundkokkvoll.com og Norges Hundekjørerforbund)