Inngår treårig avtale med DigiKo

Inngår treårig avtale med DigiKo

RØROS/TYNSET: Femundløpet inngår et treårig samarbeid med Tynset-firmaet DigiKo AS om håndtering av media- og pressetjenester fram til og med løpet i 2022. 

 

Avtalen innebærer at gründerne fra Tynset skal ha ansvar for den utadrettede kommunikasjonen for et av verdens største hundeløp, både i tradisjonelle og sosiale kanaler. 

– Erfaringene vi har gjort de siste årene er at vi ser en stor verdi av å være profesjonelle i kommunikasjonen med våre følgere, publikum og samarbeidspartnere. Trykket på henvendelser nå fra ulike hold klarer vi internt ikke å følge opp. Med satsingen som nå gjøres med nasjonal og internasjonal tv-sendinger i QPAWS (QrillPet Arctic World Series) stiller det større krav til vår kommunikasjon. Da er det en gang slik at det vil være riktig å søke ekstern kompetanse. Når vi nå hadde muligheten for et samarbeid med den entusiastiske gjengen i Digiko så grep vi den, sier Kokkvoll. 

 

Etablerer Røros-kontor sammen med Femundløpet

PR- og kommunikasjonsbyrået kom inn i Femundløpet like før løpsstart i 2019, og satser nå enda sterkere på Røros gjennom samarbeidet med Femundløpet. 

– En etablering av et Røros-kontor har ligget i kortene lenge, og avtalen med Femundløpet gjør også at vi blir å finne i Bergstaden på fastere basis, sier daglig leder Trine Haanæs. Liv Maren Mæhre Vold har fungert som presseansvarlig for løpet siden januar i år. Foruten å bygge opp en helhetlig kommunikasjonsstrategi og gjøre Femundløpet enda mer synlig for publikum, er målet også å bygge intern sosiale medier-kompetanse i organisasjonen.  

 

Mediaopplæring

Femundløpet og Charlottenlund videregående skole har i tillegg en femårsavtale der elever fra vg3 mediefag bidrar med reportasjer til Femundløpets kanaler. De er nå godt i gang med å lage ulike saker både i tekst og video. Det gir en praktisk god tilnærming til faget for kommende journalister og mediafolk.

Charlottenlund stiller med 50 elever og lærere som DigiKo har ansvaret for å koordinere.

I kjølvannet av den økte satsningen på presse- og kommunikasjonsarbeidet, kommer også et eget magasin. Magasinet skal ut til alle husstander og bedrifter i de sju kommunene løpet går i, i  januar. 

– Vi ønsker å gi publikum et enda større innblikk i hva Femundløpet og hundekjøringsmiljøet egentlig er, og fortelle de gode historiene som ligger i løypa. Vi setter potespor i hele regionen, og da er det viktig for oss at også publikum føler interesse og eierskap til løpet, sier Mæhre Vold. 

 

INNGÅR KONTRAKT: Det Tynsetbaserte PR-og kommunikasjonsbyrået DigiKo inngår et treårig samarbeid om pressetjenester med Femundløpet. F.v: Daglig leder i DigiKo Trine Haanæs, Liv Maren Mæhre Vold og daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.