– Jeg bytter til dress hvis jeg rekker!

– Jeg bytter til dress hvis jeg rekker!

RØROS/TYNSET: Roar Nilsen har vært fast løypekjører og altmuligmann for Femundløpet i mange år. Mandag giftet han seg med Hilde Vestad – og drar så rett tilbake til løypene som en del av sikkerhets-teamet.

Tynsetingen som til daglig er salgssjef i Tynset Bil og MC har hektiske dager før første hundespann går over startstreken. Innimellom kjøring av nærmere 200 kilometer løype sammen med resten av løypeteamet sitt, har han sneket inn en liten luke i timeplanen – til sitt eget bryllup. Daglig leder Jon Anders Kokkvoll og Nilsen selv debatterer hvem som har overtalt hvem til giftemål, men teorien er den samme;
– Det er den eneste sjansen hun har til å få meg hjem en tur så lenge Femundløpet pågår, humrer den kommende brudgommen.

Foto: Torbjørn Vestad

Hemmelig sted

Hvor mange timer han har brukt på snøscooteren de siste ukene har han ikke tall på, som Rodeansvarlig og en del av løypeteamet som kjører fra Galten via Søvollen til Orkelbogen og Tynset. Planen var egentlig å rekke å ha bryllupet på sjekkpunkt Orkelbogen, men siden paret har ti års forlovelsesdag den 4/2 og det falt på mandag, ble dessverre ikke Orkelbogen like aktuelt. Da går feiringen på et annet, hemmelig sted.

– Det er kun nærmeste familie som har vært klar over planene og deltar i bryllupet. Fest med resten av familie og venner tar vi senere. Jeg la opp løpet for ti år siden, men har aldri fullført, så det var på tide nå skal jeg klare å beholde verdens beste, spøker Nilsen, men legger ikke skjul på at det blir travelt.
– Jeg bytter fra scooterdress til findress om jeg rekker, men det er alltid en viss fare for at brudgommen dukker opp i full scootermundur! Så blir det en bedre middag, før turen går rett ut i løypa igjen, sier han.

All tid til Femundløpet

Noen bryllupsnatt eller bryllupsreise blir det heller ikke med det første.
– Nei, nå er nesten all min tid viet til Femundløpet. Bryllupsreisen tar vi når det blir. Vi har fire barn til sammen, så vi trenger heller ikke den for å lage flere!