Kjører for å vinneInside video 

Kjører for å vinneInside video 

Ola Brennodden Sunde

Ola Brennodden Sunde fra Folldal kjører for å forsvare gullmedaljen fra i fjor på F 400. Han har mange av de samme hundene fra i fjor med på spannet, og kjører med både erfaring og selvtillit. Fra Team Brennodden stiller også to andre gode spann, med Ronny Grønn og Vår Brennodden Budal på meiene.

Jeg tror det skal være mulig for alle de tre spannene å komme topp ti. Det er gode hunder på alle spannene, og de er godt forberedt, mener Ola Brennodden.

Siste medlem i teamet er Olas fra Kjell Brennodden, som er en av de mest erfarne ringrevene i norsk hundekjøring. Han har en viktig del i treningen av hundene, men opptrer også som coach for kjørerne når det trengs.

Ola Brennodden vant F 400 også som førstegangskjører i 2008. Da var han bare 19 år gammel, og kjørte løpet med høyt energinivå og raske etappetider. I fjor kjørte han på en helt annen måte.

Jeg kjører mye roligere og med lavere skuldre nå. Kjører saktere i starten men klarer å holde et jevnt fint tempo hele veien, og da trenger spannet også mindre hvile, forteller Ola Brennodden Sunde.