Kommer hjem i veteranfly

Kommer hjem i veteranfly

Verdens beste hundekjører, Thomas Wærner (47), kommer endelig hjem etter å ha vunnet det legendariske Iditarod tidligere i år. Wærner har vært korona-fast i Alaska siden målgang. 

  1. mai er han en av to passasjerer i et 63 år gammelt fly som flyr fra Alaska til Sola flyplass. Med seg har han alle vinnerhundene fra bragden i mars.  Thomas, som har vært i Alaska siden februar, er den tredje nordmannen i historien, etter Robert Sørlie og Joar Ulsom, som har vunnet verdens største hundeløp. Etter å ha vært corona-fast i Alaska, er det endelig satt en retur til Norge, til kone og fem barn. Og det i et 63-år gammelt Braathen Safe veteranfly DC-6.

Seieren i år ble overskygget av Covid-19. Siden målgang har Thomas vært alene i Alaska. Nå er endelig løsningen klar: Et unikt samarbeid mellom Aker BioMarine og Flyhistorisk Museum Sola, vil Thomas og hundene komme seg hjem i et DC-6 fly fra 1957. Flyet har stått parkert i Alaska endel år. Men nå har de byttet ut noen vinduer og deler som gjør den klar for sin siste reise til Sola Flyplass.

 Thomas Wærner har i løpet av ett år vunnet alle de store klassikerne; Femundløpet, Finnmarksløpet og nå Iditarod. Dette gjør han til verdens beste hundekjører. Ingen har før klart den bragden.