Med ambisjoner om å vinneInside video 

Med ambisjoner om å vinneInside video 

Niklas Rogne

Niklas Rogne har kommet som en komet inn i norsk hundekjøring. Unggutten på bare 21 år har bevist at han vet hva han driver med, og foran årets Femundløp er han en av de aller største favorittene.

Han debuterte i Femundløpssammenheng på det første Femund Junior som ble arrangert i 2012. Da fikk han sølvmedalje. Året etter ble han nummer tre på samme distanse. Begge ganger med lånte hunder. Men etter hvert bygde han opp sin egen kennel, og i 2016 stilte han med egne hunder på F 400. Han ble nummer to etter en knallhard duell med Lasse Austgarden.

I fjor tok han steget opp i åpen klasse og kjørte F600. I oppkjøringa fram mot løpet slet han med kyssesyken. Det var usikkert om han i det hele tatt kunne stille. Men ingenting klarte å holde Niklas borte fra det som var sesongens største mål. Han imponerte alle med en fjerdeplass.

I år er hundene mer rutinerte, de fleste fra spannet i fjor er fortsatt med. Niklas viste under Gausdal Marathon 300 km tidligere i vinter at han har et godt spann. Han vant likegodt hele løpet. Og målsettinga for årets Femundløp er klar, han går for å vinne.