Mentor

Mentorordning

For første gang innfører Femundløpet en egen mentorordning for å ivareta nye hundekjørere, i tillegg til å bistå de som allerede har kjørt noen ganger men ønsker en sparringspartner. Mentorene gir ikke praktisk hjelp, men er forberedt på å svare på alle mulige spørsmål kjørerne måtte ha. 

 

Som arrangør ønsker vi at kjørere føler seg mest mulig forberedt og trygg ved start. Mentorordningen er derfor en frivillig ordning hvor erfarne hundekjørere stiller seg til rådighet for deltakere på FJunior, F200 og F450. Ingen spørsmål er for små, og de som ønsker veiledning eller en sparringspartner i forkant av løpet er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Under selve løpet følger mentorene klassene FJunior og F200, der de vil kunne fungere som en ekstra støttespiller for deltakere på alle sjekkpunkt.

Hva kan mentorene bidra med

Det bistås ikke med noe av praktisk karakter. Elementer for rådgivning kan for eksempel være:

– Utstyr

– Treningslære

– Sjekkpunktrutiner

– Pakking og forberedelser

– Foring

– Mentale og individuelle faktorer

– Hund og skader

…og alt annet du måtte lure på! 

Våre mentorer

Mentor Fjunior og F200

Jeg heter Kristin Aasheim, og er en del av mentor-teamet for Femundløpet 2020. Jeg begynte med hundekjøring da jeg var ca. 14 år. I 1987 dro jeg til Alaska og jobbet ett år som handler. Siden da har jeg vært aktiv som utøver, først i Sprint i inn og utland, og deretter i langdistanse og ett og annet mellomdistanseløp.

Jeg har også brukt mye tid på klubbarbeid, og på arrangør-sida av Femundløpet. De siste årene har jeg mest vært handler for datteren min Ella, som jeg er så heldig at deler min interesse.

For meg handler hundekjøring om glede i hverdagen, stadig å møte nye utfordringer, samspillet med bikkjene, naturopplevelser og følelsen av fellesskap og mestring.

Hvis jeg kan bidra til at flere får oppleve det hundekjøringen har gitt meg, så ville jeg blitt veldig glad!

Du som er førstegangskjører på et lengre løp, har helt sikkert mange tanker rundt forberedelser og gjennomføring. Det er bare å ta kontakt for en prat, ingen spørsmål er for dumme eller for vanskelige – sammen kan vi finne gode løsninger som gjør at akkurat DU når målet ditt denne vinteren!

 

Kontakt Kristin på telefon: 930 00 721 eller mail: kristin.aasheim@icloud.com 

Mentor Fjunior og F200

Jeg heter Vanessa Quinche og er født og oppvokst i Sveits. Jeg snakker flytende engelsk, spansk, fransk, tysk og norsk. I 2010 flyttet jeg til Norge med Hernan for å bygge opp vår egen trekkhundkennel. Jeg har kjørt hund siden 2002 og har hovedsakelig trent og kjørt løp med unge hunder.

Jeg har jobbet som daglig leder for Femundløpet fra 2010 til 2014. I 2017 og 2018 fikk jeg endelig mulighet å kjøre F450 med mitt eget spann. Jeg kjenner dette løpet både som arrangør og som deltaker, og tror at denne kunnskapen vil hjelpe meg å veilede nybegynnere. Jeg er også leder i Folldal Trekkhundklubb og har hjulpet til å arrangere klubbens Rookie kurs i mange år. 

Jeg er helt overbevist om at ethvert team som starter dette løpet har evne til å fullføre. Kulde, uvær, søvnmangel, ukjent terreng, språkproblemer, skader og mange andre utfordringer kan gjøre at en førstegangskjører mister tilitt til sitt team og sine hunder. Som mentor skal jeg veilede, støtte og motivere dere og hjelpe dere å krysse mållinjen av dette fantastiske løpet.

 

Kontakt Vanessa på telefon 466 26 006 eller mail: vanessa.quinche@gmail.com

Mentor F450

Hei , jeg heter Roar Kvilvang. Min første løpserfaring gjorde jeg i 1997 i F280. Jeg kjørte med lånte hunder og minimalt av erfaring. Første sledetur gjennomførte jeg drøyt to måneder tidligere. Lite visste jeg om hva jeg gikk til. Med god hjelp av en erfaren hundekjører som handler ble første løpet en fin opplevelse som var starten på mer enn 20 år med hundekjøring.

To år senere stilte jeg igjen til start. Denne gangen med egne hunder. Og i årene etterpå har det blitt mange starter i flere løp. Flest gjennomførte løp har jeg i Femundløpet, både den korte og lengste distansen. I tillegg har jeg gjennomført en rekke Gausdal maraton, Gruveløp, 2 Finnmarksløp og et Amundsen Race.

Jeg har hele tiden hatt en liten kennel og vært avhengig av å trene og kjøre på hundenes premisser. Samspillet med hundene og gode naturopplevelser samt årets høydepunkt, Femundløpet, har vært motivasjonen i alle årene. Et langdistanse hundeløp byr både på opp- og nedturer. En gang har jeg brutt et løp. Hundene fungerte og var i fin form, men sjøl psyket jeg ut og denne ene gangen var ikke handlerteamet rutinert nok til å hjelpe meg videre. Har senere erfart mange ganger at en god prat med støtteapparatet har hjulpet meg til å gjennomføre løpet.

Av ulike grunner har jeg vært handler for andre hundekjørere. Jeg har derfor også den erfaringen når jeg nå stiller meg disponibel som mentor.

 

Kontakt Roar på telefon: 977 10 585 eller mail: roar.kvilvang@tine.no 

Mentor F450

Hei, jeg heter Hernan Maquieira og er 44 år. Jeg er opprinnelig fra Argentina og har bodd i Folldal, Norge i over 9 år. Jeg er lærer og underviser i kroppsøving, spansk og engelsk. Jeg snakker 4 språk, spansk, engelsk, norsk og fransk. Jeg startet med hundekjøring i 1994 i mitt hjemland, har kjørt i alle sledegrenene, men har mest erfaring i langdistanse. Jeg har kjørt mange løp, men det som gjorde mest inntrykk var Iditarod i 2007.

Vanessa og jeg har Spirit of Patagonia Kennel og vi eier i år 8 hunder. I 8 år har vi imidlertid hatt et samarbeid med Sigrid Ekran, der vi har trent mange av hennes unge hunder.

Jeg har vært instruktør på Sommerhundekjørerskole i regi av Norges Hundekjørerforbund de to siste årene, der deltakere i alderen 13-18 år samles i en uke for å lære og trene i de ulike grenene i hundekjøring. Jeg har også vært visepresident i NHF siden 2018.

Femundløpets mentorordning er den formen av frivillighet jeg føler at jeg kan bidra mest på. Jeg vil og vet at alle, både kjørere og hunder, kan fullføre løpet på en god måte med de riktige avgjørelser før og underveis i løpet. Jeg vil dele min erfaringen med de intereserte og bidra til at alle får en ekstra person å prate med, både på sjekkpunktene og når det ellers skulle være behov for det i forkant.

 

Kontakt Hernan på telefon: 469 08 169 eller mail: hernanmac@hotmail.com