NY LØPSLEDER I FEMUNDLØPET

NY LØPSLEDER I FEMUNDLØPET

Det er bare å merke seg navnet – Rune Hesthammer. Rune har siden 2012 vært den litt tilbaketrukne, men særdeles dyktige assisterende løpslederen i F600 i Femundløpet. Læretiden er unnagjort. Nå tar han et steg videre og overtar løpslederrollen etter Roger Leegaard.

Som aktiv pensjonist er det andre roller Roger og Laila Leegaard vil prioritere framover. Femundløpet 2019 kolliderer med barnebarnas deltakelse i VM sprint i Frankrike.

Det er så innmari artig å få lov til å være til stede og hjelpe barnebarna i satsingen de gjør. Planen var at jeg og Laila også i 2019 skulle være med å arrangere Femundløpet. Femundløpet som arrangement, deltakere, alle frivillige og ikke minst naturen i regionen, har betydd og vil bety mye for meg. Det er eksklusivt og utfordrende å ha fått være en del av organisasjonen til Femundløpet i den reisen vi har hatt sammen de ni siste årene, sier Roger. Rune kjenner Femundløpet godt og vil bekle rollen godt, sier Roger Leegaard i en kommentar da vi forteller at Rune har takket ja til å overta.

INGEN HVEM SOM HELST – Rookie of the Year i Iditarod

Vår nye løpsleder har en solid bakgrunn selv fra sporten som hundekjører.

Rune Hesthammer (59) er  fra Drøbak og gift med Turid. Sammen har de tre voksne barn. Til daglig jobber Rune som drifts- og sikkerhetsleder på Ramme gård i Hvitsten – en eventyrlig virkelighet.

Som hundekjører på 80–90-tallet jobbet han flere år på Svalbard og to år i Yukon og Alaska.

Når vi spør ham om merittene, så lister han opp følgende:

  • 2. plass i 7-spann-klassen for sesongen 1981/82 i Yukon Territory
  • 1. plass på Trapper Creek 200 miles 1986
  • 10. plass og Rookie of the Year på Iditarod 1986
  • Norgesmester 3 år på rad i mellomdistanse, -93,-94,-95.
  • 5. plass og best Rookie på Alpirod 1985.

Jeg syns det er en ære å bli spurt, og jeg grugleder meg til oppgaven. Heldigvis er det en stabil gjeng i ledelsen og på sjekkpunkta som vet hva de holder på med. Det her får vi til sammen, sier Rune Hesthammer

Femundløpet vil i denne omgang takke Laila og Roger Leegaard for innsatsen og ønsker samtidig Rune velkommen som løpsleder.