Knallhardt i teten

Knallhardt i teten

Det kjøres knallhardt i teten i F 450. Det var Ola Brennodden Sunde som leda feltet både inn til Søvollen og inn til Orkelbogen. Han har hatt en viss kontroll på konkurrentene siden han både har ligget først og kjørt fortest av alle. Den største konkurrenten til Brennodden, særlig i kampen om sammenlagtpremien for i fjor og i år som er en ATV gitt av Tynset Bil og MC og CFMOTO, er Fredrik Westlie. Han har ligget litt bak i feltet, og når Ola Brennodden Sunde la seg til i halmen på Søvollen, så Westlie sitt snitt til å feie rett gjennom sjekkpunktet og ta ledelsen ut på den nest siste etappen i løpet. Det er det nærmeste man kan komme en reprise fra i fjor. Da la også Ola seg til i halmen på Søvollen, mens Westlie kom bakfra og kjørte rett gjennom.

F 450 er på vei mot siste obligatoriske hvile på Tolga. Der må alle spann hvile fire timer. Førstemann inn til Tolga vil ha et godt utgangspunkt i kampen om gullet. Til sammen hat ni spann kjørt ut fra Orkelbogen på vei mot Tolga. Fem av spannene har hvilt mellom 1,5 og 2 timer, mens fire har feid igjennom. De som ikke har hvilt må regne med at farta går ned, og noen kan også få problemer. De har da tenkt å kjøre to harde etapper på rappen, hele 185 km. Det er mulig, men det koster. To timer hvile etter 110 km kan vise seg å være lønnsomt. Svaret får vi i løpet av få timer. Sju spann kjørte ut fra Orkelbogen i løpet av 1,5 timer. Det er rekordtett og veldig spennende i tetten på F 450.

Se resultatservicen og gps-trackingen på femundlopet.no for oppdatert informasjon om de ni spannene som er innenfor skuddhold på de tre medaljene.

Wærner holder unna

Det er like spennende også i F 650. Tetfeltet her ligger litt lengre bak. Thomas Wærner har beholdt ledelsen helt siden Drevjø I. Vi husker at Wærner og Monsen tok initiativet tidlig ved å kutte to timer hvile i forhold til konkurrentene på de første tre etappene av løpet. Spørsmålet var hvor mye det ville koste. Slik det ser ut nå har det kosta hardt for Lars Monsen. Han går sakte men sikkert nedover på resultatlista og kom som femte spann inn til Søvollen. Robert Sørlie kjører fort. Etappa fra Drevsjø II til Søvollen gikk virkelig unna.

Finske Ronny Wingren og Niklas Rogne med unghundene sine kjører også fort, og har passert Monsen. Også Wærner har tapt noe mot de tre nærmeste forfølgerne. Wærner er eneste spann som har kjørt ut fra Søvollen i skrivende stund. Han bevilga seg tre solide timer hvile. Så nå blir det spennende om ett eller flere av de nærmeste tre spannene hviler kortere for å minske forspranget i kampen om seieren. Etappen til Orkelbogen er 110 km og hard. Det kan være et risikospill å kutte ned på hvile. Selv om Wærner holder imponerende stand, kommer spannene raskt bakfra, det er utrolig spennende også i F 650.

Sjur Åsgård