Presse og media

Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Løpet starter i den historiske bergstaden Røros, som er på UNESCOs verdensarvliste. Daglig leder/koordinator er Jon Anders Kokkvoll.

Web-team / INSIDE–redaktør

Iver Waldahl Lillegjære
admin@femundlopet.no
(+47) 408 81 770

 

Sjur Åsgård
webteam@femundlopet.no
(+47) 952 31 505

Presse / Media

Hanne Feragen
press@femundlopet.no
(+47) 938 24 314

Marked

Dunder Adventures AS v/Eirik Bækken
marked@femundlopet.no
(+47) 404 69 369

Akkreditering

Vi ønsker norske og internasjonale media på plass i Røros og langs traséen rundt i den vakre Fjellregionen der hundespannene konkurrerer både mot klokka og seg sjøl. Mediadekningen av Femundløpet har i likhet med sportens popularitet vært sterkt økende de siste årene. Vi ønsker å invitere dere alle til å følge kjørerne og deres firbeinte rundt i løypetrasèen.

Vi trenger følgende opplysninger for alle som ønsker akkreditering:

  • Fullt navn
  • Mobilnummer
  • E-postadresse
  • Navn på mediebedrift og funksjon
  • Forventet ankomst Røros
  • Hvor vil det bli publisert bilder/artikler fra Femundløpet

 

Send din forespørsel til: press@femundlopet.no
Skriv Akkreditering 2019 i emnefeltet på din e-post.

Første hundespann drar ut fredag 1. februar klokken 11:00.
Foto til redaksjonell bruk kan fritt lastes ned før, under og etter løpet fra vår Flickr-konto, mot kreditering av navn på fotograf.

Pressemeldinger

Klikk på knappene under for å lese Femundløpets siste pressemeldinger.

Femundløpet i media

Medieinteressen for hundekjøring er stigende. Her samler vi noen av høydepunktene fra dekningen av Femundløpet. Om du har sett noen fine innslag fra Femundløpet må du gjerne sende oss lenken så vi kan dele de her.

NRK – Monsen og hundene

Norsk dokumentar. Lars Monsen skal bli verdens beste hundekjører. Skal han bli best, krever det langsiktig jobbing. Han har gitt seg selv fem år på å bygge opp hundespann, støtteapparat og seg selv.

NRK – Ut i naturen: Christine ett år etter

Naturen og hundene hjalp Christine til å bli rusfri, og hun gjennomførte det tøffe sledehundeløpet i Femund mot alle odds. Men hvordan er det med Christine ett år etter at hun kom i mål?

NRK – Ut i naturen: Siste etappe Frankmo

Nå gjelder det! Vi følger våre seks tidligere rusmisbrukere gjennom et av verdens tøffeste hundeløp. Elevene på Frankmotunet har bare hatt noen få måneder på seg fra den første kaotiske treningsturen til starten i Femundløpet.

NRK – Roar Kvilvang Norgesmester 2014

I nattens mulm og mørke kom Roar Kvilvang kjørende inn til Røros som førstemann av deltagerne i 40-mila i Femundløpet.

Jens i villmarka

Naturserie med Jens Kvernmo (32) som legger ut på en ett hundre og tjue mil lang hundesledetur fra Finnmark til Trøndelag. Jens har aldri kjørt hundespann før, men har likevel som mål å komme velberget hjem til Trøndelag med de seks hundene.

NRK – Ut i naturen: Danser med huskyer

Bjørnar Andersen (29) fra Elverum er en av Norges beste hundekjørere. Han debuterte i løpssammenheng som 14-åring, da han vant bronse i NM sprint. Siden har han vunnet både det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet og det 600 kilometer lange Femundløpet.

NRK – Robert Sørlie

52 kjørere har nå 60 mil foran seg i Femundløpet. De skal gjennom syv kommuner og det er meldt både snøvær og kuling før beregnet målgang. En av favorittene i et av Europas tøffeste hundeløp er veteranen Robert Sørlie.