Robert Sørli på vei mot sin 12.seierinside 

Robert Sørli på vei mot sin 12.seierinside 

Kongen av Femundløpet, Robert Sørlie, går snart i mål til sin 12 seier i Femundløpet. Han forventes inn til Røros rundt klokken 10.00.

Sørlie sa allerede på Tufsingdalen at han hadde et forholdsvis ungt spann, som han ville hvile godt på alle sjekkpunktene for å opprettholde farten og humøret i bikkjene. Det har han klart. Sørlie har hatt jevnt over den høyeste farten i sporet.

Torsdag fyller Sørlie 60 år. Han har med andre ord all grunn til å feire, både den overlegne seieren og jubileet.

Sørlie har deltatt i Femundløpet alle gangene løpet har blitt arrangert og har vunnet det lange løpet (F600) 11 ganger før, sist i 2014 og først i 1990.

Sørlie er den hundekjøreren i Norge som har vunnet flest løp innen langdistanse.

Han har også, som mange husker, vunnet det sagnomsuste hundeløpet Iditarod to ganger. Første gang var i 2003, den andre gangen i 2005. Etter Iditarod-deltakelsen i 2016, solgte Sørlie hundene.

– Jeg bestemte meg for å gi meg etter Iditarod. Jeg solgte hundene og utstyret i Alaska, og satte meg på flyet hjem. Men du vet, det er ikke så lett, sa Robert Sørlie til Eidsvoll Ullensaker Blad i februar i fjor. Da stilte han til start på F400. Nå er han tilbake i åpen klasse, på toppen av pallen, der han tydeligvis trives best.