Samlet setergrenda til fest

Samlet setergrenda til fest

Villmarkssjekkpunktet Lillerøåsen mellom Drevsjø og Trysil var obligatorisk hvilestopp for juniorklassen, og F650-kjørerne har også tatt turen gjennom. For setergrenda i Engerdalsfjella ble det mer liv enn vanlig.

– Dette er første gang Femundløpet passerer gjennom Litlrøåsen. Vi var derfor spente på hvordan dette ville bli for setergrenda her oppe under fjellet. Men de ansvarlige for «villmarks-sjekkpunktet» hadde forberedt seg bra, så dette gikk aldeles strålende, forteller Willy Kvilten.

Krevende forhold

Sjekkpunktet ved Mesterssetra med familien Andersen som vertskap ble godt besøkt gjennom helgen, og spesielt lørdag midt på dagen da FJunior hadde to timers obligatorisk hvile var det folksomt.

– Det har vært krevende forhold her oppe i helgen, med 8-9 sekundmeter østavind og snødrev. Sporene føyket derfor igjen hele tiden, så det var slitne hunder og kjørere som passerte setergrenda både til og fra Trysil, forteller Kvilten.

Lillerøåsen søndag formiddag. Været roet seg, og kjørerne har dratt videre. (Foto: Willy Kvilten)

Hygge og liv

Han tror det er kjærkomment for kjørerne å se lys fra hytter og setre etter mange timer over vidda.

– De ble møtt med heiarop, norske flagg og bål. Vi gleder oss allerede til neste års løp. Da skal vi skape enda mer hygge og liv langs løypa, og satser også på bedre vær slik at hunder og kjørere virkelig kan nyte turen gjennom denne perlen i Engerdalsfjellene.