Skal vinne Femundløpet

Skal vinne Femundløpet

Foto: Marit Beate Kasin

Det brygger opp til spenning til vinterens Femundløp.
Lars Monsen har ambisjonene klare. Veteranen Alf Stokke er påmeldt til F600 og gir løpet som 70-årsgave til seg selv. Internasjonal deltakelse er også allerede påmeldt. Russiske Maria Fedorova stiller i klassen F400 med sine siberan husky. Hvor mange juniorer stiller til vinterens løp blir spennende å se.

Foto: Marit Beate Kasin

Hva er målet for vinterens løp Lars ?

Femundløpet er årets viktigste mål for meg, svar han kontant og fortsetter. Ny pallplass og hvorfor ikke vinne sammenlagt-premien for 2018 og 2019, en ATV fra Polaris? Er det noen som helst grunn til ikke å vinne? En aldri så liten grunn bærer navnet Robert Sørlie, sier Lars Monsen. Han kjører nå for utrolige 30. gang og har vunnet like mange ganger som jeg har kjørt (11!), og er sannsynligvis tilstrekkelig motivert for å vinne på nytt i selveste jubileumsåret (30 år!) for både arrangør og han selv. Men Robert begynner jo å se litt dårligere han også, gjør han ikke? Og er sikkert litt glemsom i blant, han må jo bli eldre etter hvert han også ?  Uansett er det artig å konkurrere mot en vinnerskalle som Robert!

Femundløpet er årets viktigste mål for meg.

Ungdommene utfordrer veteranene

Unge, fremadstormende og drivende dyktige Niklas Rogne, som tok sølvplassen i fjor er også en pallkandidat. Når man er så ung som Niklas har man den nødvendige sulten. Den er enkel å ta fram, og er et viktig våpen, sier Lars Monsen. Amund Kokkvoll er like ung, kjørte veldig bra siste halvdel av løpet i fjor og tok 4. plassen. Mye kan skje i et hundeløp, så derfor er også Amund med i kampen om Polaris ATV´en, sier Lars Monsen. Jeg blir svært overrasket om ikke en av oss fire vinner den, og Robert er selvskreven og skyhøy favoritt. Det kommer til å være så mange gode spann med i 2019 så pallen kan se helt annerledes ut. For meg er det en fordel at jeg ikke skal kjøre Iditarod i 2019. Årets viktigste mål for meg er rett og slett Femundløpet, og da tilpasser jeg meg deretter. Akkurat det kjennes veldig bra ut. Jeg prøver dessuten alltid å være med i kampen om Best Dog Care-prisen! Som offentlig person får jeg og teamet mitt spesiell oppmerksomhet fra mange hold, så det skal i hvert fall ikke stå på det at vi blir oversett.

Sender hilsen til alle frivillige

Jeg storkoser meg på sleden i flott, norsk natur, sammen med hundene, som er vår familie. Villmarksopplevelser og konkurranse samtidig, det er rett og slett moro. Femundløpet har så mange gode opplevelser å by på. Det er spennende med ny trasé til Trysil, men legger ikke skjul på at han synes det er synd at Folldalsrunden er tatt ut for vinterens løp. Jeg kommer til å savne den, sier Lars.

Takk til dere i organisasjonen som året rundt holder ut all den frivillige eller nesten-gratis jobbingen for at vi hundekjørere skal kose oss i noen få døgn, og ekstra stor takk til dere som faktisk bruker av egne penger for å holde liv i Femundløpet, avslutter Lars Monsen før han iver etter å fortsette med høsttreningen.