Skibygda Trysil nytt sjekkpunkt i Femundløpet

Skibygda Trysil nytt sjekkpunkt i Femundløpet

Sjekkpunkt Trysil

Mandag 01. oktober åpner påmeldingen til Femundløpet, det 30.løpet i rekken. Til jubileumsløpet presenteres spennende trasè endringer for alle tre klassene.

Som vanlig skjer starten for alle klassene i spektakulære rammer og omgivelser i Røros sentrum. Trysil kommer inn som nytt sjekkpunkt.

Planleggingen av vinterens løp har pågått kontinuerlig etter vinterens løp. Endringene av traseene blir slik:

  • Juniorløpet blir Norges råeste sledehundeeløp med  start i Røros og målgang i Trysil sentrum etter 230 tilbakelagte kilometer. Før målgang i Trysil har de hatt sine obligatoriske hviler i Tufsingdalen og Drevsjø.
  • F400 får også en endring av løpstraseen. Distansen utvides til fra 375 til 445 kilometer. Fram til Søvollen følges samme trase som i 2018.  Fra Søvollen legger de ut på klassens lengste etappe på 105 km til Orkelbogen før de kjører videre til Tolga og målgang i Røros.
  • Distansen for F600 forlenges til 645 km. Fram til Drevsjø følges samme trase som i 2018. Fra Drevsjø setter de kursen til løpets nye sjekkpunkt Trysil før de returnerer til Drevsjø, Søvollen, Orkelbogen, Tolga og Røros

Noen sjekkpunkter har ønsket endring av åpningstidene og flere utøvere har utfordret oss på noen endringer. Endringene som gjøres på løpstraseen er vurdert som sportslig utviklende for løpet, sier leder av sportslig utvalg Steffen Schjølberg

Vi foretar ikke endringer bare for å gjøre endringer. Det ligger en helhetlig og langsiktig plan bak det hele. Det er en tids- og logistikk kabal som skal henge sammen for at Femundløpet som arrangement skal være sportslig interessant, økonomisk drivverdig for lag og foreninger som drifter sjekkpunktene og ikke minst appellerer til sponsorer og publikum, sier daglig lader i Femundløpet Jon Anders Kokkvoll.

Trysil kommer inn som nytt sjekkpunkt.

Vi har opplevd stor velvilje og en fantastisk god mottakelse av Trysil kommune som blir ny vertskapskommune og åpner sjekkpunkt for Femundløpet. Vi gleder oss til å samarbeide med Trysil skimuseeum som har påtatt seg jobben med å drifte sjekkpunkt Trysil. (se egen sak)

 

Grimsbu, vårt omtalte og kjære Lille Alaska, utgår de neste tre årene som sjekkpunkt. Det er med vemod at vi må ta ut Grimsbu. Sjekkpunktet har vært solid driftet i samarbeid med Grimsbu Turiststasjon siden traseen ble lagt via Folldal kommune i 2006, og frivillige under ledelse i mange år av sjekkpunktleder Jan Carlo Antonsen.

Vi vil samtidig takke Folldal kommune for støtten Femundløpet har mottatt. Om Femundløpet kommer tilbake til Folldal kommune håper vi kommunen og andre er åpne for.