Sondre (18) vant startkontingent til Femundløpet

Sondre (18) vant startkontingent til Femundløpet

Sondre Løvstad. Foto: Sjur Åsgårs

I helga ble Gausdal Maraton arrangert. Det var rekorddeltagelse, og hele 101 spann starta til sammen i de fire klassene. Løpet blir tradisjonelt brukt av mange som trening og forberedelse til de to lengste løpene i Norge, Femundløpet og Finnmarksløpet.
Blant de 87 som fullførte ble det trukket en gavepremie gitt av Femundløpet, i form av en gratis startkontingent til F 400 neste år. Denne var det lovende Sondre Løvstad (18 år) fra Elverum som vant. Han har ikke egne hunder, men tilbringer sesongen som handler hos Jo Are Brennodden og Anna Skogen på Lille Alaska kennel i Folldal. Her går han i god lære.

Jeg kjørte 300 km klassa i helga, og det var litt av en ilddåp, uttrykte unge Løvstad etter premieutdelinga.

Han bar preg av å være sliten og trøtt etter strabasene i Gausdal, men virka også svært fornøyd med å ha gjennomført.
Det var tunge forhold, med løse spor og grått og ruskete vær i løypas høyere liggende partier. 300 km klassen er en tøff prøvelse for både hunder og kjører. Sondre Løvstad ble nummer 16 av 31 startende i denne klassen, en flott prestasjon for rookien.

Jeg er påmeldt til Femund 400 i år, og forbereder meg til det løpet. Siden jeg vant en ny startkontingent så må jeg vel være handler et år til da, sier Løvstad med et smil mens han koser og prater med favorittlederhunden Gud.