Sponser premier til prisen for beste hundestell

Sponser premier til prisen for beste hundestell

På bildet: Henry Coronica fra Axaeco

Axaeco er et firma nord i Sverige som har spesialisert seg på produksjon og salg av utstyr til sledehundkjøring og hundesport. De importerer og selger også veterinærprodukter fra ICE og fôr og kosttilskudd fra DRN. Firmaet har fire ansatte og eies av Henry Coronica. De selger sine produkter i hovedsak over nett i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

På bildet: Henry Coronica fra Axaeco

Jeg er veldig glad for og stolt over det samarbeidet vi har med Femundløpet. Vi har en treårig kontrakt nå, men jeg er sikker på at vi vil fortsette samarbeidet i lang tid framover. Jeg har kjørt Femundløpet sju ganger før, og fikk i 2012 bronsemedaljen i Femund 400. Det er en av grunnene til at jeg har så gode følelser for Femundløpet, sier Henry Coronica.

I 2012 kjørte Coronica Femundløpet med bare fem hunder foran sleden helt fra Søvollen til mål, men det gikk likevel fort, og han kom i mål med et svært fint spann. Coronica er opprinnelig fra Italia, og begynte med hundekjøring i de italienske alpene, men har drevet Axaeco i Gafsele i Lappland i elleve år.

Premiene som Coronica forteller om gis til vinneren av beste hundestell i hver klasse. Det er veterinærene under løpet som bestemmer hvem som er vinnerne av denne prisen. Det er flotte premier som gis:

F 600 – KUNGEN, langdistanse konkurranseslede, verdi 24 000 kroner.

F 400 – TRAINING CART FULL OPTIONAL, treningsvogn for barmark, verdi 20 500 kroner.

F Junior – Utstyr til hundekjøring, seler, linesett m.m., verdi 6 000 kroner.

Jeg konkurrerer ikke lengre. Firmaet har blitt stort, og jeg har ikke nok tid til å trene, men gjennom Axaeco får jeg likevel være en del av Femundløpet. Jeg kommer til å reise ned for å levere premiene før start, og følge deler av løpet. Vi sees på Røros, forteller Henri Coronica entusiastisk.