Stiller med friske og glade hundervideo 

Stiller med friske og glade hundervideo 

Veterinærbesøk. Foto: Sjur Åsgård

Alle som deltar på Femundløpet må ha en veterinærsjekk på hundene i løpet av de siste to ukene før start. Roar Kvilvang var i går på Røros Dyreklinikk for å ha en grundig sjekk på sine atleter. Han slo likegodt den obligatoriske helsesjekken sammen med en kiropraktisk gjennomgang med veterinær og hundekiropraktor Marit Ose.

På bildet: Roar Kvilvang, hunden Alf og veterinær Marit Ose.

For meg er det ikke bare en signatur fra en veterinær som er viktig, men også å samtidig få en skikkelig gjennomgang av alle hundene mine. Da kan vi få korrigert småproblemer før dem blir store. Jeg bruker å gjøre det slik, forteller Roar Kvilvang.

Veterinær Marit Ose sjekker hundene til Kvilvang fra topp til tå. Tenner, hårlag og poter sjekkes, likeså hjerterytme, muskulatur og hold. Et skjema fylles ut med informasjon om hver enkelt hund, som veterinærene på selve Femundløpet kan bruke som grunnlag for den jobben de skal gjøre.

Det er to grunner til at Femundløpet pålegger alle deltagerne å gjennomføre en såkalt PreRace sjekk. Den første grunnen er at det gjennom en fysikalsk undersøkelse skal fastsettes at hunden er frisk, tilstrekkelig trent og skadefri. Slik fastsettes det om hunden er startklar.

Den andre grunnen er dyrevelferdsloven §26. Den gir arrangør av konkurranser ansvar for å se til at dyrene som starter i konkurransen, er i stand til å gjennomføre den.