Stiller opp for Femundløpet

Stiller opp for Femundløpet

ENGERDAL: Lillerøåsen mellom Drevsjø og Trysil blir eget villmarkssjekkpunkt for juniorløperne i årets Femundløp, og det lokale engasjementet er stort.

– Vi stiller til rådighet den delen av traseen som går i våre ordinære løypetraseer. Engerdal kommuneskoger er grunneier, og det er snakk om totalt rundt 15 kilometer løyper, forteller Roald Andersen. I radius på et par mil ligger opp mot 150 hytter og flere setre, og Andersen sier engasjementet også blant hytteeierne er på plass like før Femundløpet starter.

Gjennom hyttefeltet

– For oss er det helt uproblematisk å låne bort løypetraseen til Femundløpet. Løypa går rett gjennom Lillerøåsen hyttefelt, og det er mange som har hytte her som er klare til å heie til helga. En av handlerne til Robert Sørlie har hytte her, i tillegg til at familien til Truls Tollefsen som ble nummer to i juniorløpet i fjor har setra oppå her, så Femundløpet har god lokal tilknytning. Det blir garantert mye folk og god stemning, lover Andersen, som selv går glipp av årets løp.

Full kontroll

– Til helga skal jeg faktisk gifte bort sønnen min! Derfor blir det lite heiing på Lillerøåsen for min del, humrer han, på vei til Drevsjø for å gjøre klart det siste på sjekkpunktet der.

– De siste detaljene skal på plass nå. Når løpet starter er det kontroll på alt!