Stor interesse for F200

Stor interesse for F200

Med i overkant av 90 dager til starten går i Femundløpet, er taket nesten nådd for den nye F200-klassen. 25 hundekjørere er klare til å prøve ut den nye distansen. 

Klassen følger samme trasé som FJunior fra Røros til Trysil, og daglig leder Jon Anders Kokkvoll sier en kortere distanse har vært etterspurt lenge. 

– Klassen er et rekrutteringstiltak, ikke minst for alle dem som har noen hunder og kjører litt, men som kanskje ikke har timer nok bak sleden til å tørre å starte en av de lengre distansene. I F200 er det heller ikke krav til kvalifisering i forkant, forklarer han. 

Venteliste

F200-klassen har tre obligatoriske stopp på veien til Trysil – i Tufsingdalen, Drevsjø og villmarkssjekkpunktet Lillerøåsen. 

– Dette skal være en distanse for alle som har lyst til å prøve å kjøre Femundløpet, og kanskje ta det litt mer med ro underveis. Responsen fra deltakerne viser også at dette er et tiltak det blir satt pris på, når det bare er fem plasser igjen til taket på 30 deltakere er nådd. Vi vil opprette en venteliste og vurdere å øke antallet avhengig av antallet som stiller i juniorklassen, sier Kokkvoll.