Tilbyr hundekjøring på Rørosviddavideo 

Tilbyr hundekjøring på Rørosviddavideo 

Husky Point Røros. Foto: Sjur Åsgård

En av Femundløpets samarbeidspartnere er det relativt nystartede selskapet Husky Point Røros AS i Narjordet på Os. Det drives av Frode Holten og Øydis Husby. De tilbyr flere forskjellige typer opplevelser. Gjestene kan både kjøre eget spann, men de kan også få sitte på med sleder som er spesialbygd for å ta opptil 4 passasjerer.

Det vi selger mest av er vel kaffeturene våre. De varer ca. en og en halv time, og vi serverer kaffe halvveis. Vi har også lengre turer. På lunsjturene kjører vi opp til ei hytte der vi serverer varm mat. Disse turene varer fire timer, forteller Frode og Øydis.

Under Femundløpet kommer Husky Point Røros til å ta med seg to av de store passasjersledene sine og tilby korte turer på Gjettjønna i Røros sentrum. Fredag vil de kjøre fra 14.30, rett etter at de siste spannene i F 600 og F Junior har kjørt over tjønna, til 18.00. Lørdag blir det kjøring fra 10.00 til 14.00 på samme sted. Turene kommer til å ta rundt 10 minutter. Det vil være mulig å kjøpe billetter på forhånd ved Røros Turistkontor og direkte av Husky Point Røros på Gjettjønna.

På kennelen står det nesten 70 hunder med stort og smått. De har vennlige og trygge hunder som er vant med å omgås turister. Mer informasjon finnes på Husky Point Røros sin hjemmeside.