Veggen klar for berømtheter

Veggen klar for berømtheter

RØROS: I alle år har Idrettsparken Hotell vært base for kjørere og handlere i Femundløpet. Nå har de rydda veggen for å gjøre plass til heder og ære.

Torsdag avsløres det under åpningsseremonien i Bergstadens Ziir hvem som skal opp på hedersveggen.

– Det blir veldig hyggelig å ha Femundløpets egen Wall of Fame her. Det er jo egentlig et naturlig valg, for vi har vært base for kjørerne i “alle år”, sier administrerende direktør Lise Ødegaard.

Fyller hotellet

På en sentral vegg i resepsjonen skal de som fortjener heder i Femundløpets navn inn i glass og ramme.

– Vi setter av veggen på ubestemt tid, og når den er full så bygger vi bare ut, ler Ødegaard, og setter pris på å fylle hotellet med hundeinteresserte, mushere og handlere.

– Det er en hyggelig uke, og vi gleder oss veldig. Vi begynner jo å kjenne alle godt. De ringer i forkant og spør om det fortsatt er tacobuffet på onsdag og om de har parkeringsplassen “sin”, forteller hun.

Historisk innsats

Daglig leder Jon Anders Kokkvoll sier Femundløpets Wall of Fame er en naturlig synliggjøring av innsatsen som er lagt ned gjennom 30 år.

– Det skal bli en historisk vegg for de som har kjørt, eller på andre måter bidratt til å synliggjøre Femundløpet som arrangement og sporten generelt. Musikk- og underholdningsbransjen har jo sin egen Walk of Fame i Hollywood, men det er mer utfordrende her hvor gatene er nedsnødd store deler av året, humrer han.