Velkommen til Femundløpet 2020!

Velkommen til Femundløpet 2020!

Søvollen. Foto: Dace Znotina

Velkommen til Femundløpet 2020, enten du er deltaker, frivillig eller ivrig tilskuer. Påmeldingen åpner 1. oktober 2020 kl 12:00.

Ny klasse

Vi åpner en ny klasse etter flere henvendelser de siste årene. Det er ingen krav til kvalifisering. Vi anbefaler deltakere i klassen å delta på rookiekurs som arrangeres, og gjennomføre løp i forkant. F200 kan starte med inntil 8 hunder. Nedre aldersgrense er 18 år jfr. NHFs regelverk. F200 kjører samme trasè (Røros – Trysil)  og etter samme kjørereglement som for juniorklassen.

 

Norgesmesterskap

Vi er så heldige å ha fått tildelt Norgesmesterskap 8-spann 2020 som arrangeres i klassen F450

 

Mentorer følger FJunior, F200 og F450

Vi setter økt fokus på god veiledning og gjennomføring før og under løpet. Det gjør vi ved å styrke mentorordningen. Vi har erfart de siste årene at med god mentoring og veiledning fra erfarne langdistansekjørere bidrar dette til at deltakerne blir tryggere i sin disponering av spannet. Hundevelferden skal være i fokus for Femundløpet. Samtidig mener vi dette kan være et tiltak som øker antallet som fullfører løpene. Alle deltakere i klassene Fjunior og F200 skal få sin egen mentor. For F450 blir det organisert et generelt tilbud om å knytte seg til en av våre mentorer.

 

Løypetrasè og sjekkpunkter

Løypetrase vil i all hovedsak være de samme som for løpet 2019.

For F650, FJunior og F200 blir det mindre justeringer av deler av trasèen mellom Drevsjø og Trysil. Vi er i dialog med grunneiere og vil komme med informasjon om endelig trasè ila høsten. Distansen blir ikke vesentlig endret.

 

For F650 og F450 blir trasè inn/ut av sjekkpunkt Orkelbogen endret i forhold til løpet 2019.

Bakgrunnen for omlegging er at EN grunneier nekter oss å kjøre 564 m over hennes eiendom, etter allerede opparbeidet skitrasè, inn til sjekkpunkt Orkelbogen.

For F450 har SU til vurdering om opprettelse av et punkt for Dog Drop i Tynset. Mer info kommer om kort tid.

Distansen blir ikke vesentlig endret.

 

Løpet kjører innom de samme sjekkpunktene som for løpet 2019 

 

Startkontingent:

Det er fastsatt samme startkontingenter som for 2019.

 

Regelverket

Vi har omsider klart å samordne løpsreglene mellom NHFs regelverk, Finnmarksløpet og Femundløpet, se Regler. 

 

Nytt GPS-tracking system

Endelig! Det investeres i et helt nytt trackersystem. GPS-systemet leveres av Georacing og er satellittbasert. Systemet brukes i dag bl.a. av Tour de France, Rally de France, seilregattaer mfl.

Følg oss for mer info.HER

 

Femundløpet på TV

Ja, det er målet. Følg oss for mer info HER