Verdens råeste juniorløp

Verdens råeste juniorløp

RØROS/TRYSIL: Etter snaue 200 kilometer, kommer én juniorløper til å være først over målstreken i Trysil lørdag. Der venter premieseremonien – og forhåpentligvis en videre karriere innen hundekjøring.

Tretten juniorkjørere i alderen 15 til 18 år stiller til start i årets Femundløp. Yngst av alle er Amely Lou Inauen fra Folldal trekkhundklubb, som startet med hundekjøring før hun knapt kunne gå. Lokalt i Trysil knytter det seg stor spenning til Truls Tollefsen fra Engerdal, som allerede begynner å bli en rutinert kjører.

– Juniorløpet er den viktigste rekrutteringsarenaen for sporten, og Femund trekkhundklubb har vært en foregangsklubb for juniorsatsningen, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll i Femundløpet.

Ut i villmarka

Det første juniorløpet gikk av stabelen i 2012, og i 2013 ble løpet prøve-NM. I år starter kjørerne med en showstart på Røros, før de kjører i samlet flokk til offisiell start på Lille Narjordet. På Lillerøåsen mellom Drevsjø og Trysil venter et villmarkssjekkpunkt med to timer obligatorisk hvile.

– Det er jo ekstra morsomt å se at flere av de som deltok i 2012 av de da 15 startende, er med i dag som seniorløpere, sier Kokkvoll.

Monsen-premier

Premieseremonien for juniorløpet holdes i Hagelund i Trysil søndag klokka 11.00. Her er det plass til 400 tilskuere, og ordfører Erik Sletten er én av dem som medvirker. Premieringen består av gavepremier fra Lars Monsen Gear-kolleksjonen.