VG+ sender Femundløpet i Norge

VG+ sender Femundløpet i Norge

Aker BioMarine kunngjorde i dag TV distribusjon for den internasjonale serien for hundekjøring, QRILL PAWS. For Norge er det VG som har distribusjonsrettighetene for kringkastingen.  European Broadcasting Union (EBU) har i tillegg signert en internasjonal avtale for spredning til 56 land.

Den internasjonale serien for hundekjøring, QRILL PAWS, består av fire legendariske og historiske løp som finner sted over hele verden. Satsingen er et resultat av Aker BioMarines langsiktige investering i hundehelse og hundekjøring. 
QRILL PAWS-serien skal levere live sending, dokumentarer og daglige høydepunkt for kringkastere og nyhetsbyråer rundt om i verden, slik at publikum over hele verden kan følge løpene. Det første løpet vil sendes førstkommende søndag, 26.januar da John Beargrease går av stabelen i Duluth, USA. Neste løp er Femundløpet, som starter fredag 31. Januar. 

 

– Det blir en spennende og  utfordrende produksjon med bruk av nyeste teknologi innen distribusjon. For VG er også dette et nytt konsept. Det er et omfattende apparat med en blanding av profesjonelle TV-produsenter fra MAVERIX, nytt trackersystem fra Georacing, nytt resultatsystem fra Racetracker og “profesjonelle” frivillige, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll. 

VG+ vil dekke løpet med både live- og studiosendinger, i tillegg til highlights på VGTV, vg.no og papiravisen.

Tracker og resultatservice ligger åpent tilgjengelig både på femundlopet.no, VG og qpaws.com. 

For første gang vil sporten, profilene og den eventyrlige livsstilen bli dekket og distribuert gjennom nye digitale plattformer og på internasjonal TV. QRILL PAWS vil være tilgjengelig i over 100 land av verdens ledende nyhetsbyråer og distributører, og garanterer en bred dekning av de spektakulære løpene over hele verden.  

 

– Aker BioMarine har som mål å bringe spenningen, gleden og de ekstreme prestasjonene fra de mest eksotiske arktiske hundekjøringsløp til et verdensomspennende publikum. Målet er å hjelpe idretten og miljøet med å vokse og styrke arrangementene , samt vise frem hundevelferd i verdensklasse som sporten er kjent for, sier Matts Johansen, administrerende direktør Aker BioMarine. Johansen gjennomfører nå intensiv trening, siden han vil delta i Femundløpet-løpet i 2020. Han har allerede “Mush Synnfjell 2019 og 2020” på sin CV.  

 

Hvert løp i QRILL PAWS vil også bli sendt direkte på VG sine mediaflater, som norske brukere kan følge hver dag under løpene.  

 

Det franske digitale selskapet Georacing vil levere en unik og innovativ GPS-løsning, hvor du vil se hundekjørere live i 3D, rangere favorittene dine, se informasjon om tidspunktet på sjekkpunkter, løpshastighet, avstand til mål, hviletid og mer. Faktorer som vil gjøre den digital visualisering spennende å følge og se på.  Den første sesongen av verdensserien består av fire legendariske og historiske hundeløp over hele kloden, og kårer til slutt verdens beste hundekjørere. Løpene er unike og store sportsbegivenheter hver for seg. Ved å bringe dem sammen i et internasjonalt mesterskap, kan sporten nå et helt nytt interessenivå.

 

 

For mer informasjon: www.qpaws.com