QPAWS
Foto Nadja Galak

QPAWS

Hva er QPAWS?

QPAWS er ​​Qrill Pet Arctic World Series i langdistanse hundekjøring.

QPAWS vil gjøre det mulig for interesserte å se verdens beste sledehunder og deres kjørere i aksjon rundt om i verden – under løpene, og resten av året frem til hver løpssesong.

QPAWS går i de mest ekstreme miljøene verden kan by på, og unike lokaliteter vil bli sendt på internasjonal TV. Oppdateringer, kommentarer og bakgrunnsinformasjon vil også være tilgjengelig på nettportalen – mens World Series vil ha hundekjørere som konkurrerer for å vinne QPAWS Championship og Dog Care Award.

I utgangspunktet skal QPAWS være for langdistanse hundekjøring det Formel 1 er for bilracing, ATP er for Tennis, PGA Tour er for golf og Triple Crown er for fullblods hesteveddeløp!

Jeg har en hund – hva kan QPAWS gjøre for meg?

Ha det gøy, lær og bli inspirert!

Topp hundehelse, trening og ernæring er den eneste måten å lykkes på i denne sporten, og vi alle har noe å lære av superatletene. Vi tror at hvordan de blir ivaretatt kan være til stor inspirasjon for alle hundeeiere over hele verden. QPAWS er ​​mer enn konkurranse og selve verdensserien; det skal også følge utøverne – hundene og kjørerne – hele året.

Hvordan ser jeg QPAWS på TV?

Hvilke TV-kanaler som vil vise QPAWS er ​​fortsatt ikke avklart. QPAWS diskuterer langsiktig samarbeid med strategiske kringkastere for Europa og Nord-Amerika for den kommende sesongen. Mer informasjon vil være tilgjengelig snart, så følg med!

Hvordan satser QPAWS på hundevelferd?

Løp som utgjør World Series er anerkjent for sine strenge regler og utmerkede hundevelferd, ikke bare under løpet, men også gjennom omfattende programmer for veterinæromsorg før løp. QPAWS vil også belønne kjørere som demonstrerer verdens beste hundevelferd under disse løpene og ellers i året. Ved å vise frem de beste for millioner av publikummere, vil hundevelferd bli satt høyt på dagsordenen ikke bare innen sporten, men også for hundeeiere over hele verden – så vel som dyreindustrien.

Hvordan avgjøres QPAWS-mesterskapet?

2020 QPAWS Champion er den kjøreren som tjener flest poeng i maksimalt to løp av de fire som utgjør verdensserien i 2020.

Hvem kan delta i QPAWS?

Alle kjørere som deltar i løpene som utgjør World Series, er automatisk en del av World Series!
Det er ingen merkostnader eller noen slags ekstra registrering nødvendig.

Hva er fordelen for hundekjørere med å delta i QPAWS?

I tillegg til at World Series er en konkurranse med mulighet til å vinne midler og prestisje, vil QPAWS også kunne bidra gjennom stipend, seminarer og assistanse til for eksempel reiser nasjonalt og internasjonalt. Indirekte vil det støtte ved å gi mer oppmerksomhet til idretten, bygge et større geo- og demografisk publikum – og dermed generere flere muligheter for sponsing; så vel som gjennom bedre finansierte løp og større avkastning for løpene som deltar i serien ved hjelp av midlene som kommer inn som et resultat av kringkasting i globale nettverk.

Hvem sponser QPAWS?

Hovedsponsor for World Series er Qrill Pet. Qrill Pet er et innovativt forskningsfirma som gir krill til kjæledyrfôrindustrien som en sunn og gunstig ingrediens i hundemat, og eies av AKER Biomarine som igjen er grunnleggeren av Qrill Pet Arctic World Series.

Vil flere arrangementer bli inkludert i fremtiden?

Et stort ja. QPAWS ønsker å inkludere alle langdistanse hundeløp i QPAWS!

Vil QPAWS bety forandringer i løpene som er involvert i World Series?

Nei, misjonen til QPAWS er ​​å opprettholde tradisjonen og kulturen i sporten generelt og løpseventene individuelt som deltar i World Series – og samtidig introdusere elementer som kan drive sporten fremover og gjøre den mer synlig for publikum! QPAWS skal også generere støtte, partnerskap og finansieringsmuligheter som løpene drar nytte av, og bidrar til å bygge opp løpene. Ressurser og støtte er også tilgjengelig for hundekjørerne og dermed de virkelige superstjernene: sledehundene!

Kan ikke så godt finansierte hundekjørere bli QPAWS Champion?

Ja! Det første året, i 2020, gikk World Series i fire løp over hele verden i USA, Russland og Norge, og det vil være veldig kostbart for kjørere å reise rundt for å delta i flere av disse løpene. For å jevne ut mulighetene er det bare den høyeste poengsummen fra to løp som teller i summen for å kåre vinneren.

Hvis kjøreren bor i Europa eller Russland, betyr det at de kan kjøre de to løpene på det eurasiske kontinentet (i Russland og Norge) for å vinne, og kjørere i Nord-Amerika kan konkurrere i Minnesota og Alaska for å ha sjansen til å vinne.

Det er et mål for QPAWS å gjøre det mulig for hundekjørere å reise på løp nasjonalt og internasjonalt, gjennom tiltak som stipend og å gjøre transport enklere gjennom partnerskap med bransjeledende innen transport av hunder.

Hvordan oppsto QPAWS?

QPAWS er ​​et resultat av investeringen hvert løp, og hver utøver har gjort for sporten gjennom flere tiår.

Den grunnleggende finansiereren og drivkraften i World Series er Aker Biomarine. Aker Biomarine er en bioteknologisk innovatør og krillhøstingsbedrift i Antarktis. Selskapet og Qrill Pet-merket har fulgt med på hundekjøring gjennom flere år, for å bli kjent med sporten, løpene og kjørerne.

Gjennom samarbeid med hundekjørerne Thomas Wærner og Joar Leifseth Ulsom har de spesielt fokusert på hvordan man kan forbedre ytelse og utholdenhet gjennom nytt innovativt kosthold og kosttilskudd. I denne prosessen oppsto ekte beundring og lidenskap for sporten og deltakerne – mer enn noe annet, superatletene – hundene. Derfra kom ideen om verdensserien, for å løfte sporten med en samlet verdensomspennende konkurranse og dekning av løp rundt det sirkumpolare Arktis med en ny TV-plattform og distribusjon.

Investeringen fra Aker Biomarine går til infrastrukturen for TV-produksjon og visualisering av sporten generelt, ved å bruke den beste og mest innovative programvaren og sporingsverktøyene for en digital visualisering av hundene .

Hva er ‘paw rating system’ for QPAWS-løpene?

Alle løp i World Series er tildelt en potetilstand basert på løypetrase, distanse og konkurranse. Antallet poter som er tildelt et løp, bestemmer mengden poeng som er tilgjengelige for kjørere og deres lag å oppnå i løpet. For 2020 har tre av de fire løpene i World Series: Femundløpet, Volga Quest og Beargrease blitt tildelt å være 4-poters løp, mens finalen: Iditarod er et 5-poters løp.

Mer informasjon om QrillPet Arctic World Series finner du her

Hund foto Nadja Galak.jpg
Hund foto Nadja Galak.jpg