Sjekkpunkt Flendalen/Trysil
Bilde fra Skardfjellet, langs løypene i Flendalen.

Sjekkpunkt Flendalen/Trysil

Her kan du lese mer om vertskommunen Trysil

Trysil er en kommune i Østerdalen i Innlandet med i underkant av 7.000 innbyggere. Den grenser i nord til Engerdal, i nordvest til Rendalen, i vest til Åmot, og i sydvest mot Elverum og Våler. Mot syd og øst grenser kommunen mot Sverige.

Vinterturisme er en vekstnæring i kommunen, og Trysil har Norges største skianlegg, Trysilfjellet.

Mer om Trysil på Wikipedia.

Femundløpet takker Trysil kommune for at de støtter opp under arrangementet og sjekkpunkt Trysil/Flendalen. Uten velvillige kommuner hadde Femundløpet ikke vært det samme.

Sjekkpunktet ligger ved samfunnshuset Vidsyn i Flendalen.
Den vesle grenda Flendalen ligger ca 20 kilometer nord for Trysil sentrum. Første faste bosetting i moderne tid er fra midten av 1800-tallet.

I dag er vi ca 65 fastboende, og vi har hytter både i fjellområdene og i skogkledde åser i dalen.

Hytteturistene deltar gjerne i aktiviteter i grenda og er blant annet noen av de frivillige ved årets Femundløp.

Bak mye av hyttebygginga står Flendalen Sameieskog. De tilbyr hyttetomter og ferdigbygde hytter, utleie av koier og jakt.

Vår stolthet er Bryn Gardsmeieri der unge brukere satser friskt på geit og geitprodukter. Både oster av mange slag og kje-kjøtt som er en delikatesse.

Vi har mange gode turstier, mange er også «kloppet» og lette å gå. De er godt merket og navnet. Vinterstid har vi milevis med godt preparerte skiløyper. Disse går både gjennom grenda, i hytteområdene og til fjells.

Vi ønsker Femundløpet velkommen til sjekkpunkt Flendalen-Trysil og håper at vi får til et arrangement som frister også neste år.

Arenakart og program oppdateres etter hvert

GPS koordinater: 61.3153401,12.2595506
Sjekkpunktansvarlig: Webjørn Grambo (+47) 911 14 719

Veibeskrivelse fra Røros

Google:

Kjørerute fra Røros vil bli justert. Vegen over fjellet (Bittermarka) er vinterstengt. Man må derfor kjøre riksveg 26 sørover til Innbygda og videre nordover til Flendalen.