Sjekkpunkt Tufsingdalen
Foto Dace Znotina

Sjekkpunkt Tufsingdalen

Dette sjekkpunktet driftes av Medvandrerne

Her kan du lese mer om vertskommunen Os i Østerdalen

Tufsingdalen ligger lengst øst i Os kommune, nord i Innlandet. I Os bor det drøyt 2.000 mennesker, og ca. 170 av dem bor i Tufsingdalen ca. 670 moh. Utstrakt hyttebebyggelse fører imidlertid til at folketallet økes kraftig i feriene, spesielt påske og sommer.

Bærebjelken i Tufsingdalssamfunnet har til alle tider vært landbruket. Så høyt over havet med skrinn jord og barst klima er det ikke mulig å dyrke annet enn fôr til husdyr.

Les mer om Tufsingdalen på Wikipedia.

Tufsingdal er et svært godt drevet sjekkpunkt med alle fasiliteter som en hundekjører og handler måtte ønske. Det finnes også et lokalt drivstoffanlegg like ved sjekkpunktet, ca. 750 m før ankomst sjekkpunkt. Dette anlegget eies av bygda, har 24t kortautomat og fordelaktig pris. Ved siden av ligger lokalbutikken Mauritz Landhandel som har åpent 24 timer!

Behandlingsrom

Vi tilbyr oppvarmet behandlingsrom med vaskemuligheter. Dersom veterinærer ønsker rom inne, er dette rommet stort nok til kontorarbeid og ev. å kunne slappe av. Rommet blir avstengt når siste spann har kjørt ut.

Premie fra sjekkpunkt Tufsingdalen

Som tidligere år har vi en hjemmelaget brukskniv som trekkes blant deltakerne i FJunior. Kniven blir utdelt under premieseremonien, og er laget av Brede Bakken fra Tufsingdal.

Viktig informasjon tilkjørerne

Dersom noen ønsker å kjøre rett gjennom sjekkpunkt Tufsingdalen, MÅ dette meldes til mannskaper ved KLOKKE INN for å bli veiledet videre.
De som skal ankre opp for å ta ut hviletid, skal følge veiledning og ORANGE SIGNALLYS som markerer ankerstolpe.

Halm vil bli lagt ut på ankerstolper, 1 halmbunt til hvert spann. Vanncontainer finnes ved brakka. Store tilhengere for oppsamling av halm blir plassert rundt sjekkpunktet. Husk å rydde opp etter dere!

Oppstallingsområdet

Flombelyst område. Tilhengere for brukt halm og tilgang på vann fra containere. Brakke for sekretariat.

Handlere legger depotsekk til sitt spann i depotområdet inn til oppstillingsområdet. Romslig inngang til oppstillingsområdet. Femundløpet AS vil sette ut toaletter og smittevernutstyr.

Speakertjeneste fra brakka der beskjeder kan formidles.
Vi oppfordrer til minst mulig trafikk utover det nødvendige.

Overnatting

Oppdatering kommer.

Servering

Oppdatering kommer

Samfunnshuset har portabel betalingssentral og vipps.

Parkering

Handlere F450, F200 og publikum: Stor parkeringsplass på fotballbanen. Vi har mannskaper til å lede bilene inn for best utnyttelse av plassen. Respekter de frivillige som prøver å hjelpe til! Vi tilbyr også i år gratis parkering.

Veterinærer, TD og web-team: Reservert plass til 5 bobiler utenfor skolebygget med kort vei inn til behandlingsrom og kort avstand til sjekkpunktområdet.

Handlere FJunior: Reservert et område på banen nedenfor skola med kort vei til sjekkpunktområdet.

Frivillige: Parkering sammen med FJunior.

Veibeskrivelse for handlere og publikum

Toget stopper på Os stasjon. Det er dessverre ingen kollektivtilbud mot sjekkpunkt Tufsingdalen.
Kjør FV 28 retning Drevsjø, og du er framme etter 40 km fra rundkjøringen på Os. Sjekkpunkt Tufsingdalen ligger inntil FV 28 og er svært godt synlig. Parkering er merket, og frivillige vil veilede.
Avstand Røros til sjekkpunkt Tufsingdalen er 57 km, ca. 50 minutters kjøring.
Avstand sjekkpunkt Tufsingdalen til sjekkpunkt Drevsjø er 65 km, ca. 1 times kjøring.

VI VIL GJØRE ALLE OPPMERKSOM PÅ AT DET ER TILDELS STOR ELGFARE SPESIELT I TUFSINGDALEN. VI HAR OG FOR TIDEN MYE TAMREIN I OMRÅDET, SOM LETT KOMMER FRAM I VEIEN.

GPS-koordinater: 62.280182,11.738756

Driver av sjekkpunktet: Tufsingdalen samfunnshus og Foreningen Medvandrerne
Sjekkpunktansvarlig: Are Lerstein, (+47) 941 75 081

Sjekkpunktmentorer:
Tor Magne Holøien (+47) 909 32 700, og Jon Rune Bakken (+47) 909 69 911

Medvandrerne
Medvandrerne

Veibeskrivelse fra Røros

Google: