Sjekkpunkt Orkelbogen
Foto Dace Znotina

Sjekkpunkt Orkelbogen

Her kan du lese mer om vertkskommunen Tynset.

Sjekkpunkt Orkelbogen er et lite eventyr inne på fjellet 736 moh. Fra parkeringa følger man stien, krysser ei lita bru over Orkla og kommer til «Fætten». Omringet av laftede tømmerhus, bjørkeskog og slake fjell, vil alle som tar turen hit sitte igjen med minner som ikke blir glemt med det første. Selv om nordavinden fyker og snøen laver ned, er det en trygg havn å komme til for kjørere og hunder etter en strabasiøs tur som starter på Røros.

Kvikne IL gleder seg til nok et år med ansvaret for å drifte sjekkpunktet. Med god hjelp fra kviknedøler, hyttefolk og tilreisende er dette et høydepunkt gjennom året.

I år blir det løpet gjennomført som plan B, det vil si at nasjonale smittevernregler gjelder med en meters avstand, munnbind hvis ikke det er mulig osv. Derfor blir det begrenset med aktiviteter på sjekkpunktet i år, og noe redusert matservering, siden det ikke blir servering i Langhuset pga plassmangel. Se egen informasjon fra Femundløpet for flere detaljer. Vi gjør alt vi kan for at det skal være en trygg opplevelse. Blant annet skal alle som ankommer sjekkpunktet registrere seg ved hjelp av en QR-kode. Den vil være tilgjengelig ved parkeringa og rundt om inne på «Fætten».

Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Offisiell åpning onsdag 02.02.2022 - kl. 18.00

Ordføreren i Tynset kommune foretar offisiell åpning av sjekkpunktet ved å tenne bålet. Dette gjøres på alle sjekkpunkt samtidig.

Fredag 04.02.2022

 • Sjekkpunktet åpner kl. 17.00
 • Første kjører i F450 forventes inn ca 18.30

Lørdag 05.02.2022

 • Første kjører i F650 forventes inn ca 19.00

Det er obligatorisk hvile for begge klasser, samt veterinærsjekk hos oss.

Øvrig program- følg med på sjekkpunkt Orkelbogen sin Facebookside.

Med god speakertjeneste, rykende fersk kaffe og vaffel foran et varmende bål og hvilende hunder som kulisser, ligger alt til rette for en stemningsfull helg.
Med live-streaming, tv-sending fra studio og intervju med kjørere og handlere, samt QPAWS-app, er det enkelt å holde seg oppdatert og få med seg spenninga ute i løypa!

Arenakart

Arenakart kan lastes ned her.

Arenakart Orkelbogen

Arenakart Orkelbogen

Oppstallingsområdet

Inne på oppstallingsområdet vil det være tilgang på vann, halm, river og annet som er nødvendig for opprydding. Det vil også være toaletter for kjørerne inne på oppstallingsområdet, samt at sjekkpunktene vil tenne bål, slik at det er mulig å varme seg litt.
Alle sjekkpunkter har tilrettelagte teltplasser innenfor oppstallingsområdet.

Ovenatting

Servering

I år blir det enkel servering med hamburger med tilbehør, vafler og kaffe. Dessverre er Langhuset ikke åpent for publikum pga smittevernregler, så det blir uteservering hele helga. Gapahuk og bålpanner med sittegrupper vil være tilgjengelig.
Lørdag er det mulig å bestille bord for en bedre middag hos Orkelbogen friluftssenter. I tillegg er det åpen bar både fredag og lørdag. Følg med her.

Parkering

Parkering for handlere og publikum ca 350 meter fra sjekkpunktet. Delt i egen parkering for publikum og egen for handlere. Her kan det være lurt å ha med noe å frakte depotsekker i eller på, for eksempel akebrett. Parkeringsavgift 50,-.

Veibeskrivelse

Følg skilting Orkelbogen Friluftssenter fra Rv3.
Pga smal vei er det manuell dirigering med enveiskjøring. Parkering/veiavgift betales inne på parkeringa ved Orkelbogen friluftssenter.

Presse

Eget rom i «tidtakerbua», begrenset med plass.

Drivstoff/lading av el-bil

 • Cirkel K (kun automatpumpe)
 • Max bensin (Ulset)
 • Coop marked Kvikne (el-bil)

Butikk og mat ellers

 • Coop Marked Kvikne lørdag kl. 09.00-18.00
 • Thaimat (gamle lokalene til CirckeK) - mandag-tirsdag 11.00-20.00, onsdag stengt, fredag-søndag 11.00-20.00.

Avstander

 • Orkelbogen - Trondheim 130 km
 • Orkelbogen - Oppdal 67 km
 • Orkelbogen - Hamar 250 km
 • Orkelbogen - Røros 93 km
 • Orkelbogen - Oslo 360 km

Drivere av sjekkpunktet

Kviknedøler og gode medhjelpere. Administrert av Kvikne IL
i samarbeid med Orkelbogen friluftssenter.

Kvikne IL sponses av Alvdal Tynset Sport , Kraftlaget og Sparebank1 Østlandet.

Sjekkpunktansvarlig

Silje Schärer, siljescharer@hotmail.com
mob. (+47) 917 67 348

Veibeskrivelse fra Røros

Google: