Sjekkpunkt Søvollen
Foto Sjekkpunkt Søvollen

Sjekkpunkt Søvollen

Her kan du lese mer om vertskommunen Rendalen

Villmarksperlen Søvollen åpenbarer seg som et sårt pusterom for slitne kjørere og hunder etter lange og ensformige kilometer langs Sølensjøen og over fjellet. Søvollen byr på enestående stemning både på grunn av beliggenheten og rammen rundt.

Informasjon om sjekkpunktet

Søvollen sjekkpunkt ligger nord i Rendalen kommune. På vei opp til snaufjellet fra Unsetgrenda finner vi Søvollen. Stedet eies og drives av Romenstad Hytter og gardsferie. Søvollen er det nærmeste vi kommer et villmarksjekkpunkt i Femundløpet. Her er det tømmer i veggene og torv på taket og ingen innlagt strøm. Til tross for dette, og takket være en utrolig dugnadsinnsats, er Søvollen svært trivelig og stemningsfullt sjekkpunkt å komme til. Vertskapet sørger for god matservering døgnet rundt de dagene Femundløpet er på besøk.

Sjekkpunkt Søvollen på Facebook.

Overnatting

Overnattingen på Søvollen er til dels basert på at vi leier inn nabohytter etter behov. Vi er derfor avhengig av at de som ønsker å leie seng i oppvarmet rom (utenom sovesal) må bestille på forhånd.

Det finnes ca 30 sengeplasser som kan leies, prisen er kr 185,- pr seng.Det kan lønne seg å være tidlig ute for å sikre seg en plass. Kontakt Romenstad Hytter på post@romenstad.no eller tlf: 916 37 475.

Servering

Det serveres varm og kald mat, kaffe og kaker. Rendalshakk er stedets spesialitet, anbefales.

Oppstallingsområdet

Inne på oppstallingsområdet vil det være tilgang på vann, halm, river og annet som er nødvendig for opprydding.

Parkering

Parkering for handlere og tilskuere er ca 300 meter sør for sjekkpunktet. Her kan det være lurt å ha med noe å frakte depotsekker i eller på, for eksempel et akebrett.

Arenakart

Arenakart sjekkpunkt Søvollen

Arenakart sjekkpunkt Søvollen

Last ned arenakart her.


Sjekkpunktansvarlig

Robert Bekkevold, (+47) 416 50 457, rob_bekk@outlook.com

Veibeskrivelse for handler og publikum

Drevsjø sjekkpunkt – Søvollen sjekkpunkt: Følg vei 26 ca.16km tilbake mot Tufsingdalen. Sving venstre inn på vei 217. Følg vei 217 ca.47km til Åkrestrømmen. Her finnes bensinstasjon, matbutikk, sportsbutikk og byggvare mm. Følg vei 217 videre over brua, sving høyre inn på RV30. Følg vei 30 nordover i ca.28km. Bensinstasjon, matbutikk og minibank på Otnes. I Øvre Rendalen(Bergset) finnes matbutikker, bensinautomat og kommunehuset. Sving høyre mot Unset og Brydalen etter å ha peassert gjennom Elvål. Kjør ca. 6 km til skilting mot Søvollen. Sving Høyre og følg veien til Søvollen sjekkpunkt, ca. 6km. Veien er bomvei – elektronisk bom med kortbetaling nytt i 2016.
Total distanse ca. 103km.

Les mer om Rendalen kommune

Raushet-Åpenhet-Engasjement er slagordene for Rendalen kommune.
På hjemmesiden til kommunen skriver de: «Vi er ikke mange i Rendalen, men vi har mye storslagent å by deg. De dype skogene brer seg i alle himmelretninger. I nord kløyver Jutulhogget, Nord-Europas nest største canyon seg ned i fjellet, i øst ruver det mektige Sølenmassivet. Den fire mil lange Storsjøen finner du sør i Rendalen, mens Glomma renner gjennom kommunen i vest. Elva Mistra renner gjennom Rendalen østfjell og munner ut i Rena ved Åkrestrømmen. Det sies at Rendalen er en av Norges vakreste og best bevarte hemmeligheter. Vi vil gjerne innvie deg i hemmeligheten vår og håper at du vil finne glede i det vi har å by på.»

Alle som har kjørt Femundløpet vet å sette pris på det Rendalen kommune har å by på.

Rendalen er den nest største landkommunen i Sør-Norge med sine 3178 kvadratkilometer og har 1730 innbyggere. Det er en stor hyttekommune med nærmere 2600 fritidsboliger.

Landbruket er en stor og viktig næring i kommunen, og en vesentlig del av verdiskapingen er knyttet til landbruk og servicenæringer. Spesielt innen lokalmat og opplevelsesturisme forventes vekst i årene framover.

På nettsiden opplevrendalen.no finner du informasjon om overnattingsmuligheter og aktiviteter
I Rendalen kommune finner vi Femundløpets Sjekkpunkt Søvollen. Kjørere både i F450 og F650 er innom her. Sjekkpunktet er kjent for atmosfæren de har å by alle som kommer dit, enten det er hundekjørere, handlere eller andre tilreisende som vil oppleve Femundløpet på nært hold. Mange regner dette som en favoritt blant sjekkpunktene.

På vei opp til snaufjellet fra Unsetgrenda ligger Søvollen. Stedet eies og drives av Romenstad Hytter.

Veibeskrivelse fra Røros

Google: