Barents Outdoor – ny partner for Femundløpet
Foto Barents Outdoor

Barents Outdoor – ny partner for Femundløpet

Barents Outdoor er en av våre nye samarbeidspartnere, en avtale vi i Femundløpet veldig glade for.
Barents Outdoor er en virksomhet som representerer viktige verdier for oss; kvalitet og bærekraft. Dette starten på et langt samarbeid.

Både telt og soveposer fra Barents Outdoor vil være i bruk når Finnskogen Adventures skaper arrangerer Camp Femundløpet parallelt med årets løp i samarbeid med Femundløpet.

Friluftsliv er selvsagt sentralt for Barents. Gjennom samarbeid med Femundløpet vil de kunne nå ut til nye målgrupper, ikke bare med produkter, men også med sine viktige reparasjonstjenester.

Hundekjørere sliter både klær, seler, sledetrekk og annet utstyr. Kanskje kan #Utigjen være redningen både for å reparere ødelagt utstyr, men også for å få tilpasset klær, f.eks. med ønskede lommer.

Nora Helliksen - Foto Barents Ourtdoor
Nora Helliksen - Foto Barents Ourtdoor


Barents ble startet i 2020 av Nora Helliksen, datter av tidligere Helsport-eier Stein Helliksen og barnebarn av Helsport-gründer Arild Helliksen

Det er ikke nødvendig å skrive en egen tekst om Barents, når de selv har en så god presentasjon av sin virksomhet på nettsidene:

«Over 150 års samlet erfaring med utvikling av høykvalitets fjelltelt ble satt i arbeid når vi jobbet frem Trollheimen, vår første telt-modell. Erfaring fra norsk produksjon, utvikling og reparasjon av telt, soveposer og ryggsekker. Vi har en sterk industriell forankring, og et unikt miljø og fagkompetanse på søm.
Selv om våre ansatte har noen av verdens kanskje aller beste telt på merittlisten, måtte vi tenke nytt med Barents. En av de mest ansvarlige tingene en merkevare kan gjøre er å lage produkter som varer lenge. Men det er ikke nok å «bare» velge bedre og mer holdbare materialer. Like viktig som høy kvalitet på et produkt når det selges nytt – er muligheten for å reparere det. Materialer og andre elementer med lang levetid betyr lite hvis produktet er laget på en måte som gjør det krevende (i noen tilfeller umulig) å reparere. Så vi begynte i motsatt ende.»

Pr i dag leverer Barents Outdoor telt og soveposer. Og ikke minst har de etablert en egen «divisjon» som arbeider med reparasjon, «Utigjen». Dette er bærekraft i praksis.
Du kan lese mer om reparasjonstjenesten her.

Selv sier de:
«Det at vår service – og reparasjonsavdeling ble etablert allerede før vårt første produkt kom for salg, sier kanskje litt om den dedikasjonen. Det skal være trygt å kjøpe et Barents produkt. I tillegg til garanti mot produksjons – og materialfeil, gir vi deg livstidsgaranti på service. Det betyr at vi alltid vil reparere ditt Barents produkt, uansett hvor gammelt det er. For selv om vi håper du aldri vil trenge å snakke med noen av de som jobber der, vet vi hvor lett det er at uhell kan oppstå på tur. Og da skal det være enkelt å få god hjelp.»

Avtale med Forsvaret

Barents Outdoor har signert avtale med Forsvaret. Her skal de levere nye patruljetelt som er utviklet og produsert av Barents Outdoor AS. Bærekraft og brukervennlighet var viktige stikkord for Forsvarets tildeling av kontrakten.

Vi i Femundløpet ser fram til et langsiktig samarbeid med Barents Outdoor.

Foto Alexander Galak
Foto Alexander Galak