Bli med på morroa - bli frivillig under VM på Røros 2025
Foto Alexander Galak

Bli med på morroa - bli frivillig under VM på Røros 2025

VM i alle hundekjøringens grener arrangers på Røros i perioden 09.-15.02.25.
Det er ventet nærmere 450 deltagere som tilsammen har med seg 2500 hunder som skal ut å løpe, kort eller langt.

Femundløpet satte i 2024 ny rekord i antall frivillige. Opptellingen viste at så mange som 920 personer gjorde en innsats for løpet, enten på Røros, langs løypa eller på sjekkpunktene.

Bli med du også

Frivilligkoordinator Madelene Edvardsen
Frivilligkoordinator Madelene Edvardsen


Femundløpets frivillige rekrutteres hovedsaklig fra skoler og frivillige organisasjoner lokalt og nasjonalt. Vår frivilligkoordinator Madelene Edvardsen er i disse dager i gang med arbeidet med å etablere kontakt med både nye og gamle skoler og organisasjoner. I tillegg til frivillige fra skoler og organisasjoner er det selvsagt også mange enkeltpersoner som stiller som frivillige under løpet.

Større arrangement = behov for flere frivillige

Et samlet VM i hundekjøring trenger flere frivillige enn om det bare skulle vært arrangert langdistanse. Det skal kjøres mange konkurranser i nordisk stil (der kjøreren har ski på beina) og slede sprint og slede mellomdistanse. Arenaene for disse konkurransene vil være nær Røros sentrum og foregå på dagtid. Flere klubber fra Norges Hundekjørerforbund vil være med å arrangere og stille med frivillige med erfaring og kompetanse fra mesterskap. Dette betyr at om du melder deg til tjeneste vil du få den opplæringen du trenger for å kunne gjøre en innsats.

Alle kan bidra

Arrangementet vil ha bruk for alle som vil gjøre en innsats. Det kan være som løypevakt, bidra på arenaene, på sjekkpunkter, ved start og målgang, foto/film og mange mange flere oppgaver skal løses. Det er mange “posisjoner” som skal bemannes, så her har vi plass til alle.

Ta kontakt med Femundløpets frivilligkoordinator Medelene Edvardsen, frivillig@femundlopet.no