Destinasjon Femund Engerdal – opplev ekte villmark
Foto Engerdal Snøscooterforening

Destinasjon Femund Engerdal – opplev ekte villmark

Engerdal kommune kan trygt sies av være inngangsporten til Femundmarka og alle mulighetene villmarka her byr på. Under Femundløpet er alle kjørere i F650 og F450 innom Sjekkpunkt Drevsjø, lokalisert i det største tettstedet i Engerdal kommune. I noen hektiske dager fra 03.02.22 fylles bygda opp av hundekjørere, handlere og tilreisende tilskuere. Mange lokale frivillige gjør en kjempeinnsats for å skape magiske opplevelser på og rundt sjekkpunktet.


Destinasjon Femund Engerdal gjør hele året en viktig jobb for å vise fram alle mulighetene Femund-regionen har å by på. På deres nettside kan du finne informasjon om overnatting, matservering, aktiviteter, severdigheter og mere til.

Det er ikke mange andre kommuner i landet som kan konkurrere med Engerdal om tilgang på villmark og urørt natur. Det ligger godt til rette både lange og korte turer i områder der du kan oppleve stillhet og dyreliv på nært hold, og ikke minst byr Femundsmarka på rike muligheter for fiske.
Store områder er vernet som nasjonalparker; Femundsmarka nasjonalpark og Gutulia Nasjonalpark.

Tilbakemeldingene fra våre gjester er at de opplever at Femundsmarka er fantastisk og stadig flere vender tilbake på ulike årstider. Gjerne flere ganger i året, sier Mia Faldmo i Destinasjon Femund Engerdal.

På spørsmålet om hva Destinasjon Femund Engerdal selv vil framheve er svaret fra Mia Faldmo klart: På vinteren kan vi tilby eventyrlige vinteraktiviteter i villmarka. Vinteren i Femund Engerdal er fortryllende vakker med hvite snødekte fjellvidder, islagte vann og uendelig med plass til friluftsliv, 180 km med skuterløyper, milevis med langrennsspor, flotte forhold for hundekjøring, godt isfiske og fine toppturer og randoneè.

På sommeren er det fiske, vandring, kano og vannaktiviteter, sykkel og ikke minst MS Fæmund ll. Alt i vild vakker og vennlig natur.

Femundsmarka venter på deg!

Foto Runa Eggen
Foto Runa Eggen