En spesiell gave til Femundløpets premieliste

En spesiell gave til Femundløpets premieliste

I slutten av november fikk vi en særs hyggelig melding fra Team Bikkjom. Var vi i Femundløpet interessert i håndstrikkede gaver som premier. Denne gangen ikke premier til de som kommer på pallen, men til de fem siste i F200 klassen. Selvsagt var svaret ja, veldig gjerne. Fokus på de siste i mål er viktig for løpet.

Giveren i Team Bikkjom setter fokus på noe viktig. Alle som fullfører, men som ikke når toppen av lista. Å fullføre et løp er prestasjoner det er viktig å verdsette. For mange er dette det største målet. Og komme til mål med glade hunder. Alle som starter på løp legger ned all sin energi, økonomi og tid for å komme til startstreken. Da er nettopp det å krysse mållinja den store måloppnåelsen.

Hundekjøring betyr mye forskjellig for hver enkelt deltager, for noen er det en vei tilbake etter sykdom, for noen et skritt på veien ut av rus eller psykiske helseutfordringer. For alle handler det om mestring, samspill og glede og å nå de mål en selv har satt seg.

For oss som arrangør er det sentralt at alle skal behandles likt gjennom hele løpet og alle skal bli sett når de kommer i mål. En ekstra påskjønnelse til de siste er med på skape den gode stemningen vi ønsker folk skal forbinde med Femundløpet.

Som dere ser av bildene er det luer og pannebånd til de fem siste i F200, slik giveren ønsker det.

Genser til siste RNB1-spann som krysser mållinja
Genser til siste RNB1-spann som krysser mållinja


Genseren skal gå til det aller siste RNB1-spannet (siberian husky) som fullfører og krysser mållinja.

Som Team Bikkjom skriver i sitt brev til Femundløpet:
«Alle gjør så godt e kan, de fleste uten handler i hverdagen. De trener, forer, møkker og betaler alt selv. Like dedikerte som de som alltid vinner. Men de deltar uansett. Og det er det som lager sporten.»

Femundløpet sender en stor og varm takk til Team Bikkjom og lover at premiene skal bli overlevert på en skikkelig måte til de som skal ha dem.

Foto Chamedia
Foto Chamedia