Entusiaster ønsker velkommen til Flendalen

Entusiaster ønsker velkommen til Flendalen

Sjekkpunkt Flendalen i Trysil kommune ligger ved samfunnshuset Vidsyn i den lille grenda Flendalen, litt over to mil fra Trysil sentrum. Første faste bosetting i moderne tid er fra midten av 1800-tallet. Entusiasmen og gleden over å være vertskap for ett av sjekkpunktene i F650 er stor blant både fastboende og hyttefolk, sammen skaper de muligheter.

Torsdag den 04.11.21 var det samling på samfunnshuset for å informere, motivere og inspirere til innsats gjennom vinteren. De hadde planene klare også for 2021, men som vi alle vet, satte Covid-19 en stopper for alt vi alle hadde planlagt. Motivasjonen foran Femundløpet 2022 er derfor ekstra stor.

Landbruk og skogbruk er sentralt i hverdagen i Flendalen. For ikke å glemme jakta. Høsten og elgjakta er årets høydepunkt for mange, nå kanskje med sterk konkurranse av Femundløpet. Godt det foregår i hver sin årstid.

Flendalen byr på uendelighet av skiløyper i både fjell- og skogsterreng, samtidig som du egentlig er midt i villmarka. Selvsagt er det også tilrettelagt for friluftsliv også sommerstid. Mange koser seg på hyttene sine i dette flotte området.

Det gledes til å ta i mot kjørerne nå de har kjørt de 12 mila fra sjekkpunkt Drevsjø 1. Løypa fra Drevsjø til Flendalen går gjennom storslåtte fjellområder. Det er ei lang strekke for kjørerne, så da er det godt å komme fram til sjekkpunktet ved Vidsyn. Det er etablert arbeidsgrupper for ulike oppgaver på sjekkpunktet, blant annet kultur og servering. Program kommer vi tilbake til nærmere løpet.

Femundløpet er heldige som har folket i Flendalen med på laget. Ikke bare er de vertskap for et av sjekkpunktene i F650. De er også klare til å være med å arrangere Villroa Race 18.-22.mars 2022. Så hele to løp er innom Trysil kommune denne vinteren. Dette vil merkes og synes og er med å sette Trysil på kartet.

Vi kommer snart med flere nyheter fra Flendalen.

Hyttetomt som premie

Den som har best sammenlagt kjøretid i F650-klassen etter løpene i 2022-2023-2024 vinner en hyttetomt nær sjekkpunktet i Flendalen. Tomta er verdt hele 300.000,- kroner og er gitt av Flendalen Sameieskog.