F450 NM Langdistanse begrenset klasse 2022

F450 NM Langdistanse begrenset klasse 2022

Vi er glade for å kunne dele nyheten om at Norges Hundekjørerforbund har tildelt NM Langdistanse i «begrenset klasse» også omtalt som 8-spann klassen, til Femundløpet for 2022. Dette betyr at det i F450 2022 skal kåres en norgesmester og deles ut sølv og bronsemedalje. Enda en grunn til å melde seg på når påmeldinga åpner kl. 18.00, fredag 15.10.21.

Er vinneren av Femundløpet en utenlandsk deltager kan den som blir norgesmester være å finne et hakk lengre ned på resultatlista. Når Femundløpet F600 var NM «i åpen klasse» i 2017 vant Petter Karlson Femundløpet, mens Birgitte Næss ble norgesmester, men nr 2 i Femundløpet. Slik kan det bli også denne gangen.

Når Femundløpet sist arrangerte NM langdistanse i 2019, var det i «åpen klasse» det ble kåret en norgesmester på Røros. Thomas Wærner kapret norgesmestertittelen, mens Femundløpets «grand old man» Robert Sørlie tok sølvmedaljen.

Når vi etter hvert ser hvem som melder seg på Femundløpet F450 2022 kan vi begynne å spekulere og gruble på hvem som kan komme til å bli norgesmester i langdistanse begrenset klasse. Det er alltid morsomme spekulasjoner. Litt ekstra krevende å tippe i en sport som langdistanse hundekjøring, hvor så mange ulike faktorer spiller inn. Uansett er vi sikre på at det blir en verdig vinner av gullmedaljen under Femundløpet 2022.

Femund Trekkhundklubb er teknisk arrangør.
Finnmarksløpet er tildelt NM Langdistanse «åpen klasse» og junior.

Les også: