Femundløpets anker 2024

Femundløpets anker 2024

Femundløpets ankere er både en synlig premie og brukes i tillegg som en utmerlelse når Femundløpet ænsker å takke mennesker som har gjort en viktig innsats for Femundløpet.

Femundløpet 2024 har fire klasser, FJunior, F200, F450 og F650. Vinnere i hver av klassene vil i tillegg til premie også få et av Femundløpets ankere. Noe annerledes å ha på premiehylla.

Ankerene skal også benyttes som et synlig bevis til «Rookie of the year» og «Best dog condition award» i klassene F450 og F650.

Femundløpets ankere lages av Optimus AS som er en vekstbedrift på Røros.


Optimus AS fikk for noen år tilbake i oppgave av Femundløpet å lage en spesiell premie, en premie utenom det vanlige. Bestillingen var at den skulle henvise til fjellregionen, Røros, hundekjøring og verdiene som ligger grunn i hundekjøringa.

Resultatet er et stykke fjellbjørk fra fjellregionen, kobber rør som henviser tilbake til kobberverket på Røros, en inngravert husky som viser til de virkelige idrettsheltene og snø ankeret som viser til verdien avå forankre hundespannet og sine verdier her i livet.

I tillegg så er ingen premie helt lik. Alle er forskjellige slik som vi mennesker er og da kanskje spesielt på en vekstbedrift.

Optimus AS er meget stolt av å være med både som leverandør og frivillige på Femundløpet

Foto Dace Znotina
Foto Dace Znotina