Internasjonal deltakelse

Internasjonal deltakelse

Femundløpet samler hundekjørere fra mange land. Løpet er vinterens store mål, enten de skal kjøre F650, F450, F200 eller FJunior. Det er stor stas å ønske langveisfarende deltakere velkommen. Det vitner om motivasjon og innsatsvilje, når reisa til startstreken er ekstra lang.

Pr i dag er følgende nasjoner representert; Argentina, Finland, Sverige, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Nederland, Belgia, Polen og Norge. Noen representerer sitt hjemland, men er bosatt i Norge, mens andre kommer til Norge for å kjøre løp.

Hundekjørere som kommer til Norge og opplever stemning, natur og folk blir gode ambassadører for reiselivet senere. Det er vi helt sikre på, flere kommer igjen år etter år, og ikke minst sprer de budskapet slik at flere får lyst til å oppleve Femundløpsregionen og kanskje også andre deler av landet.

Vi har snakket med noen av de som skal reise langt for å kjøre Femundløpet 2022 for å høre litt om deres motivasjon og forventninger til løpet i 2022. Noen er veteraner og har kjørt Femundløpet flere ganger, andre kommer til Norge for å oppleve eventyret i Fjellregionen for første gang. Og noen er egentlig veteraner i Femundløpet, men rookier på den distansen de skal kjøre i 2022.

Fra venstre Jeremy Ferrand, Dominic Winkler, Isabelle Travadon, Grzegorz Linda og Luca Fontana

Fra venstre Jeremy Ferrand, Dominic Winkler, Isabelle Travadon, Grzegorz Linda og Luca Fontana

Dominik Winkler fra Østerrike kommer til Røros med et spann Grønlandshunder og skal kjøre F650 for første gang. På spørsmålet om hvorfor Femundløpet svarer han at han elsker å kjøre hund i dette vakre landskapet. Hans forventninger til løpet er å klare å fullføre 650 km med grønlandshundene på fire dager. Han tror det blir utfordrende, men skal gi alt for å klare det!

Fra Italia kommer Luca Fontana. Han kjørte F200 i 2020 og har vakre minner med seg fra den gang. Han setter stor pris på løypene, stedene og folkene. Denne gangen skal han prøve seg på F450 og krysser fingrene for at det skal bli en like fin opplevelse. Han håper på gode opplevelser sammen med hundene sine og håper å bli kjent med nye hundekjørere. Å være italiener å planlegge et løp som dette er i seg selv en utfordring sier han, derfor har de valgt seg ordet «Funny» som passord.

Til F200 kommer Jérémy Ferrand fra Frankrike. Selv om det er langt, Femundløpet er et velrennomert løp og kjent for de vakre landskapene det går gjennom. At det også er kjent for gode forhold for kjørerne og en god organisasjon gjør at han har lyst til å være med.

Grzegorz Linda kommer fra Polen og har deltatt i Femundløpet tidligere også. Han synes det er et flott langdistanseløp. Når jeg fullførte F450 i 2019 visste jeg allerede at jeg ville tilbake til Røros forteller han. Denne gangen skal han kjøre med sin partner Daria i F200. De skal skape erfaringer sammen og samtidig forberede unge hunder for IFFS-WSA Verdensmesterskapet i langdistanse. Han ser fram til den fantastiske atmosfæren og gleder seg til å se starten på F650 og F450 og selvsagt til å kjøre F200 sammen med Daria og deres Siberian Huskies.

Den meget erfarne kjøreren Isabelle Travadon kommer fra Frankrike og skal denne gangen kjøre F200. Hun har tidligere kjørt både F450 og F650. Hun synes det er stas å være rookie på F200. Isabelle setter stor pris på å komme til Femundløpet og liker utfordringene løpet byr på og det vakre fjellandskapet. Hennes forventning er å gjøre det best mulig med sine Siberian Huskies.

Landskapet og atmosfæren er viktig for alle vi snakker med. Landskapet bare er der, atmosfæren skaper vi sammen!

Les også: