Rendalen kommune – vertskommune for sjekkpunkt Søvollen

Rendalen kommune – vertskommune for sjekkpunkt Søvollen

Raushet - Åpenhet - Engasjement er slagordene for Rendalen kommune.

På hjemmesiden til kommunen skriver de:
«Vi er ikke mange i Rendalen, men vi har mye storslagent å by deg. De dype skogene brer seg i alle himmelretninger. I nord kløyver Jutulhogget, Nord-Europas nest største canyon seg ned i fjellet, i øst ruver det mektige Sølenmassivet. Den fire mil lange Storsjøen finner du sør i Rendalen, mens Glomma renner gjennom kommunen i vest. Elva Mistra renner gjennom Rendalen østfjell og munner ut i Rena ved Åkrestrømmen.
Det sies at Rendalen er en av Norges vakreste og best bevarte hemmeligheter. Vi vil gjerne innvie deg i hemmeligheten vår og håper at du vil finne glede i det vi har å by på.»
Alle som har kjørt Femundløpet vet å sette pris på det Rendalen kommune har å by på.
Rendalen er den nest største landkommunen i Sør-Norge med sine 3178 kvadratkilometer og har 1730 innbyggere. Det er en stor hyttekommune med nærmere 2600 fritidsboliger.
Landbruket er en stor og viktig næring i kommunen, og en vesentlig del av verdiskapingen er knyttet til landbruk og servicenæringer. Spesielt innen lokalmat og opplevelsesturisme forventes vekst i årene framover.


På nettsiden Opplev Rendalen finner du informasjon om overnattingsmuligheter og aktiviteter.

I Rendalen kommune finner vi Femundløpets Sjekkpunkt Søvollen. Kjørere både i F450 og F650 er innom her. Sjekkpunktet er kjent for atmosfæren de har å by alle som kommer dit, enten det er hundekjørere, handlere eller andre tilreisende som vil oppleve Femundløpet på nært hold. Mange regner dette som en favoritt blant sjekkpunktene.
På vei opp til snaufjellet fra Unsetgrenda ligger Søvollen. Stedet eies og drives av Romenstad Hytter.

På kommunens nettside finner du alt du trenger å for å planlegge en tur i storslagen natur nord i Østerdalen.

På vei til Søvollen foto Dace Znotina
På vei til Søvollen foto Dace Znotina