Frankmotunet består

Frankmotunet består

I går, 15.03.22, kom nyheten om at styret i Tyrilistiftelsen hadde fattet et nytt vedtak vedrørende Frankmotunets framtid. Tyrilistiftelsens styre har nå bestemt Frankmotunet skal drives videre, dog med noen færre plasser enn tidligere. Fremover skal det være plass til 15 pasienter, eller elever, ved den svært viktige rusbehandlingsinstitusjonen i Folldal.

Om det er de mange protestene og aksjonene mot nedlegging av Frankmotunet som har fått styret til å fatte et nytt vedtak eller om det er nye og grundige vurderinger (i samhandling med Helse Sør-Øst) av mulighetene Frankmotunet represemterer, kan vel ingen svare sikkert på. Kanskje en kombinasjon?
Det viktigste er at det nå er trygghet for at de verdier og den arbeidsmetodikken stedet representerer vil være en mulighet for mennesker med rusproblemer også i tida som kommer.

Femundløpet har gjennom mange mange år ønsket spann fra Frankmotunet velkommen til løp. Vi er glade for at vi også i 2023 vil se spann fra Frankmotunet på startstreken. I 2022-utgaven av Femundløpet stilte seks spann til start.

Det at hundekjøring er en sentral del hverdagen på Frankmotunet har bidratt til rekruttering til sporten. Men ikke minst har muligheten for nærkontakt med bikkjer og muligheten for hundekjøring i frisk natur vært en stort bidrag i mange menneskers vei tilbake til mestring, glede og en rusfri hverdag.

Bilde lånt fra Facebook-gruppa La Frankmotunet Leve! Frankmo redder liv!

Les gjerne vår tidligere sak om Frankmotunet

Andre artikler om saken:

Les også:

Nardo bil -
Siva Fjellregionen  -
Galåvolden Gård - logo  -
Espegard logo -